P3 Logistic Parks koopt 43.000 m² ontwikkelgebied in Assen van Borghese Logistics

0

Borghese Logistics verkoopt 43.000 m2 logistiek vastgoed in Assen aan P3 Logistic Parks Deze build-to-suit ontwikkeling is in een eerder stadium al door Borghese Logistics volledig verhuurd aan M&G Group voor een periode van 20 jaar.

Borghese Logistics, ontwikkelaar van logistiek vastgoed, heeft de nieuwe huisvesting van M&G Group in Assen verkocht aan P3 Logistic Parks. P3 Logistic Parks is een langetermijninvesteerder en ontwikkelaar van logistiek vastgoed in Europa en breidt haar Nederlandse portefeuille verder uit met deze nieuwbouw in Assen. P3 Assen-Zuid moet het meest duurzame logistieke distributiecentrum in de noordelijke provincies worden. Het distributiecentrum wordt ontwikkeld naar de wensen van M&G Group, specialist in systemen op het gebied van rookgasafvoer, ventilatie en warmtepompen, die het volledige pand voor de lange termijn zal huren. BNP Paribas Real was bemiddelaar in deze transactie.

Het betreft een terrein in Graswijk, een opkomend bedrijventerrein dat bestaat uit kantoren en logistiek vastgoed. Door de directe ligging naast de A28 en N33 heeft Assen-Zuid een ideale verbinding met de rest van het land en Noordwest-Europa. De bouw is gestart in januari 2022. De oplevering aan P3 Logistic Parks wordt eind dit jaar verwacht. Na oplevering zal de ontwikkeling Assen-Zuid bestaan uit een bruto oppervlakte van ruim 42.800 m², waaronder productie en opslagcapaciteit van circa 39.400 m², een kantoorruimte van 3.000 m² en een tussenverdieping van 400 m². Het pand zal beschikken over 17 dockdeuren. Een deel van het gebouw is bestemd voor licht industrieel gebruik.

Léon Vié, Managing Director Nederland & België bij P3 Logistic Parks: “Deze forward-funding acquisitie is de volgende stap in onze groeistrategie voor Nederland. P3 Assen-Zuid is niet alleen een toevoeging aan onze Nederlandse portefeuille, maar het wordt ook ons groene flagship distributiecentrum in de regio. We zijn erg enthousiast over deze acquisitie en kijken uit naar een langdurige samenwerking met onze huurder M&G Group.”

Rutger-Jan van Broekhoven, director real estate development Borghese Logistics: “We zijn zeer verheugd met de tot stand koming van deze transactie. Met deze ontwikkeling zetten we een nieuwe standaard neer voor de bouw van energiezuinige en natuur-inclusieve distributiecentra. Bij het ontwerp is bijzondere aandacht uitgegaan naar de ecologie en dan met name de integratie van lokale plantensoorten in de architectuur. Het gebouw zal zich daardoor optimaal verhouden tot de landelijke omgeving van Assen en mede daardoor een goed onderkomen bieden aan lokale flora en fauna.”

Door duurzame voorzieningen, zoals ca. 4 Megawatt aan zonnepanelen, mee te nemen in de ontwikkeling wordt P3 Assen-Zuid na P3 Echt, dat vorig jaar werd opgeleverd, de groenste vestiging van P3 Logistics Parks in Nederland.

Met de toevoeging van dit nieuw verworven vastgoed, bezit en beheert P3 momenteel negen logistieke vestigingen in de Benelux, verhuurd aan klanten zoals Lidl, Greenyard Fresh, Jumbo, Yamato, Karl Rapp en Cargotech.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?