Vastgoedbeheerder CORUM koopt kantoorgebouw Go West in Amsterdam Sloterdijk

0

Vastgoedbeheerder CORUM heeft met haar vastgoedbeleggingsfonds CORUM Eurion het kantoorgebouw Go West gelegen aan de Kabelweg in Amsterdam Sloterdijk gekocht. Het gebouw bestaat uit circa 17.500 m2 kantoorruimte verdeeld over 4 verdiepingen en 190 parkeerplaatsen.

Het kantoorpand is een duurzaam en modern gebouw met verscheidene faciliteiten, waaronder enkele vergaderruimtes, een koffiebar en een high-end restaurant. Het is gebouwd in 1971 en heeft in 2019 een volledige renovatie ondergaan, waardoor het nu het BREEAM ‘Excellent’ duurzaamheidscertificaat bezit. Dit komt mede door het gebruik van onderhoudsarme installaties, zonnepanelen en de aansluiting op het stadsverwarmingsnet van Amsterdam.

Go West is verhuurd aan het Amerikaanse servicebedrijf Concentrix en producent van slimme laadstations EVBox. Twee units in het gebouw (777 m² en 1.184 m² op de begane grond) zijn nog beschikbaar voor verhuur.

Corum Asset Management werd in de acquisitie bijgestaan door DLA Piper en Arcadis zorgde voor technisch advies. De verkoper werd commercieel geadviseerd door CBRE en juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff.

Go West uitermate geschikt voor portefeuille CORUM Eurion
Het Go West gebouw is een zeer waardevolle toevoeging aan de portefeuille van CORUM Eurion, het jongste vastgoedbeleggingsfonds van CORUM dat investeert in de eurozone. Het vastgoedfonds is in 2020 opgericht en is gecertificeerd met het ISR-label, het Franse keurmerk voor maatschappelijk verantwoord investeren. Dit label garandeert dat bij de selectie van vastgoed rekening wordt gehouden met criteria op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG) en dat de verstrekte informatie transparant is.

“De overname van het Go West kantoorgebouw stelt ons in staat om onze diversificatiestrategie van CORUM Eurion in verschillende Europese markten voort te zetten: duurzame, hoogwaardige gebouwen die goed gelegen zijn in belangrijke commerciële gebieden aan de rand van grote steden, gekoppeld aan eersteklas huurders. We zijn dan ook verheugd dat we met deze aankoop onze positie op de Nederlandse vastgoedmarkt kunnen versterken”, licht Joost Vlaar, Investment Manager bij CORUM, toe.

Het pand in Amsterdam Sloterdijk is de tweede Nederlandse aankoop van CORUM Eurion in zeer korte tijd. Afgelopen maand kocht het nog het hoofdkantoor van BrandLoyalty in Den Bosch. Het vastgoedfonds heeft momenteel een internationale portefeuille van 23 vastgoedobjecten, met een totale waarde van 543 miljoen euro. Zes gebouwen hiervan, goed voor 173 miljoen euro, zijn gevestigd in Nederland. CORUM Eurion is in Nederland momenteel beschikbaar voor institutionele beleggers.

CORUM vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere investeerders
Voor particuliere beleggers in Nederland biedt de vastgoedbeheerder de vastgoedbeleggingsfondsen CORUM Origin en CORUM XL aan. CORUM Origin, opgericht in 2012, is het vlaggenschip van CORUM. Dit vastgoedfonds investeert in 13 landen in de eurozone en heeft inmiddels 146 gebouwen en 297 huurders in zijn portefeuille. Met een kapitalisatie van 2.5 miljard euro is het de grootste van de drie fondsen. CORUM XL is opgericht in 2017 en investeert wereldwijd in 12 landen. Het fonds heeft momenteel 65 gebouwen in bezit, met 153 huurders, en is goed voor een kapitalisatie van ca. 1,5 miljard euro. (Peildatum: 30 juni 2022)

CORUM-aandelen zijn een vastgoedbelegging. Zoals elke belegging in vastgoed is het een belegging op lange termijn met een beperkte liquiditeit. Ze bieden geen garantie op rendement of performance en houden een risico op kapitaalverlies in. Inkomsten zijn niet gegarandeerd. In het verleden behaalde resultaten, evenals gedane aan- en verkopen, bieden geen garantie voor de toekomst.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?