Prijsstijging koopwoningen vlakt in juli opnieuw af

0

Bestaande koopwoningen waren in juli 14,5 procent duurder dan een jaar eerder. In juni kwam de prijsstijging nog uit op 16,6 procent. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

De prijsindex bestaande koopwoningen is één van de inflatie-indicatoren die is opgenomen in het prijzendashboard.

Stijgende trend prijzen koopwoningen
De prijsindex bestaande koopwoningen is in juli 2022 iets gestegen. De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juni 2013 een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in juli ruim 99 procent hoger.

Minder transacties bestaande koopwoningen in juli
Het Kadaster maakte bekend dat het in juli 16.417 woningtransacties registreerde. Dat is bijna 14 procent minder dan een jaar eerder. In de eerste zeven maanden van 2022 zijn 107.722 woningen verkocht, 22,2 procent minder dan in dezelfde periode van 2021.

Prijsinformatie naar regio en woningtype publiceert het CBS eenmaal per kwartaal. De eerstvolgende kwartaaluitkomsten komen op 24 oktober beschikbaar

Het CBS en het Kadaster meten de prijsontwikkeling van alle bestaande koopwoningen in Nederland en maken gebruik van de koopakten die bij het Kadaster worden geregistreerd.

Bron.

Share.

Comments are closed.