Principal adviseert PAREF Gestion bij de aankoop voor Novapierre Allemagne 2 Fund van winkelcentrum Koningshoek van Wereldhave in Maassluis

0

Principal Real Estate Europe, het Europese platform voor vastgoedinvesteringen van Principal Global Investors, trad op als asset- en transactiemanager van het SCPI NOVAPIERRE Allemagne 2 Fund beheerd door PAREF Gestion, en heeft geadviseerd bij de aankoop van het winkelcentrum Koningshoek van Wereldhave. Winkelcentrum Koningshoek biedt op de begane grond ruim 20.000 m2 winkeloppervlakte. Het heeft een dominante positie binnen Maassluis en de omgeving.

Het winkelcentrum heeft een aantal sterke huurders als Hoogvliet, Aldi, Action en Hema. Het centrum is tussen 2015 en 2018 volledig gerenoveerd. In die periode is ook het centrum uitgebreid met 5.000 m2 extra winkelruimte. Koningshoek trekt jaarlijks ruim 4 miljoen bezoekers.

Na de verbouwing en uitbreiding werd het project genomineerd voor de gerenommeerde NRW’s jaarprijs 2018.

Het centrum wordt gekocht door Novapierre Allemagne 2, een fonds beheerd door PAREF Gestion. De koper werd vertegenwoordigd door Principal, die verantwoordelijk is voor de investerings- en vermogensbeheeractiviteiten. De aankoop van winkelcentrum Koningshoek is de eerste winkelacquisitie van PAREF Gestion in Nederland.

Wereldhave werd geadviseerd door JLL en Houthoff. PAREF Gestion en Principal werden geadviseerd door Colliers, VBC Notarissen, Source Law, Atlas, Locatus en Search.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?