CORUM koopt hoofdkantoor BrandLoyalty in Den Bosch van Sidra Capital

0

Vastgoedbeheerder CORUM heeft met zijn vastgoedfonds CORUM Eurion het hoofdkantoor van BrandLoyalty in het centrum van Den Bosch aangekocht voor een totale investering van circa 50 miljoen euro.

Het gebouw aan de Koningsweg in Den Bosch ligt op loopafstand van het Centraal Station en bestaat uit 12.372 m² verdeeld over de begane grond en 5 verdiepingen. Bovendien heeft het een eigen ondergrondse parkeergarage en bovengrondse parkeergelegenheid met in totaal 154 parkeerplekken. Het pand, gebouwd in 1980, heeft in 2014 een volledige renovatie ondergaan en bezit het BREEAM-duurzaamheidscertificaat voor nieuwbouw met de score ‘Good’.

Het kantoorgebouw is volledig verhuurd aan BrandLoyalty, dat deel uitmaakt van Loyalty Ventures Inc., een internationale aanbieder van technologische, datagedreven klantloyaliteitsoplossingen voor retailers. BrandLoyalty kent zijn oorsprong in Den Bosch en zit in het pand sinds de oprichting in 1995. De huurder heeft nog een resterende huurverplichting van circa 11,5 jaar.

“Dit markeert opnieuw een succesvolle exit voor Sidra Capital dit jaar, wat de veerkrachtige investeringsstrategie bevestigt die gericht is op inkomsten genererend commercieel vastgoed dat wordt verhuurd aan hoogwaardige huurders”, aldus Hani Baothman, Chairman van Sidra Capital. “De kracht van het gebouw en de locatie is bewezen door de veerkracht tijdens de pandemie en het vermogen van de huurder om het pand opnieuw te configureren om aan zijn post-covid-behoeften te voldoen. We blijven ons inzetten om in Europa te investeren en ons wereldwijde vastgoedplatform uit te breiden.”

Joost Vlaar, Investment Manager bij CORUM, was verantwoordelijk voor de overname: “Wij zijn zeer verheugd met deze investering van CORUM Eurion in Den Bosch. Dit kantoorgebouw past perfect in de portefeuille van het fonds, dat gekenmerkt wordt door commerciële, veelzijdige gebouwen en met huurders met een goede financiële draagkracht.”

CORUM neemt de asset over van Sidra Capital en werd bij de transactie commercieel geadviseerd door CBRE en technisch geadviseerd door Arcadis. DLA Piper was de juridisch adviseur van de vastgoedbeheerder.
Sidra Capital is commercieel geadviseerd door NL real estate | Knight Frank en juridisch door Simmons & Simmons.

CORUM fondsen gezamenlijk goed voor meer dan 4,4 miljard euro
CORUM Eurion is het jongste vastgoedbeleggingsfonds van CORUM dat investeert in de eurozone. Het niet-beursgenoteerde, open-end fonds is in 2020 opgericht en kent een kapitalisatie van 521 miljoen euro. CORUM Eurion is in Nederland momenteel beschikbaar voor institutionele beleggers.

Voor particuliere beleggers in Nederland biedt de vastgoedbeheerder de vastgoedfondsen CORUM Origin en CORUM XL aan. CORUM Origin, opgericht in 2012, is het vlaggenschip van CORUM. Dit vastgoedfonds investeert in 13 landen in de eurozone en heeft inmiddels 146 gebouwen en 297 huurders in zijn portefeuille. Met een kapitalisatie van 2,45 miljard euro is het de grootste van de drie fondsen. CORUM XL is opgericht in 2017 en investeert wereldwijd in 12 landen. Het fonds heeft momenteel 65 gebouwen in bezit, met 153 huurders, en is goed voor een kapitalisatie van ca. 1,5 miljard euro.*

CORUM-aandelen zijn een vastgoedbelegging. Zoals elke belegging in vastgoed is het een belegging op lange termijn met een beperkte liquiditeit. Ze bieden geen garantie op rendement of performance en houden een risico op kapitaalverlies in. Inkomsten zijn niet gegarandeerd. In het verleden behaalde resultaten, evenals gedane aan- en verkopen, bieden geen garantie voor de toekomst.

* Peildatum 30 juni 2022

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?