Hypertherm Europe B.V. huurt bedrijfscomplex in Dordrecht

0

Hypertherm Europe B.V. huurt ca. 1.265 m² kantoorruimte en ca. 853 m² bedrijfsruimte met 44 parkeerplaatsen aan de Laan van Kopenhagen 100 te Dordrecht. Hiermee huren zij het gehele bedrijfscomplex van verhuurder Sagax, dat is gelegen op Businesspark Amstelwijck.

Businesspark Amstelwijck is gelegen aan de zuidwestzijde van Dordrecht, naast de Rijksweg A-16 (Rotterdam – Breda – Antwerpen) en de verbindingsweg N-3, waardoor de bereikbaarheid uitstekend is. Het terrein is modern, jong en stijlvol en is door het bestuur van de Drechtsteden aangewezen als “de regionale toplocatie voor kantoorvestigers”. Het terrein is een goede vestigingslocatie voor kantoorgebruikers, maar ook voor bedrijven met licht productiewerk of die een opslagfunctie nodig hebben naast de ruimte voor hun kantoorfunctie.

Over Hypertherm Europe B.V.
Hypertherm ontstond in 1968 in de garage van oprichter Dick Couch in Hanover, VS. Hier probeerde Dick met zijn eigen ontworpen plasmamachine staal te snijden en met succes. Hypertherm ontwerpt en produceert industriële snijproducten en is wereldwijd een innovatieve grote speler op het gebied van materialen snijden. Inmiddels is Hypertherm doorgegroeid met naast plasmasnijsystemen ook een waterstraal-snijdivisie, OMAX en een breed scala aan softwareapplicaties, zoals ProNest® en RobotMaster®. Hierbij zijn ze altijd gefocust op oplossingsgericht snijden en het toevoegen van waarde voor verschillende industrieën. De producten worden gebruikt door bedrijven over de hele wereld voor het bouwen van schepen, vliegtuigen en treinwagons, de constructie van stalen gebouwen, fabricage van zware apparatuur, het plaatsen van windmolens en meer.

Hypertherm Associates is sinds eind juni de nieuwe bedrijfsnaam voor de fabrikant van Hypertherm-plasma- en OMAX-waterstraalproducten. Deze naam weerspiegelt de ontwikkeling van het bedrijf van fabrikant van plasmasnijproducten tot leverancier van industriële snijoplossingen met vele verschillende technologieën. Een bedrijf waarin de mensen (de ‘Associates’) de kracht zijn van alles dat het bedrijf doet om ondersteuning te bieden als klanten problemen of uitdagingen ervaren en deze te overwinnen en op te lossen.

Over Sagax

Sagax is een vastgoedonderneming met als doelstelling het beleggen in commercieel vastgoed, voornamelijk in het bedrijfsruimte- en industrieel segment en sinds 2016 actief in Nederland. De Nederlandse portefeuille van Sagax bedraagt thans circa 600.000 m² bedrijfsruimte verdeeld over ruim 125 objecten.

De totale vastgoedportefeuille van Sagax bestaat uit 690 objecten met een vloeroppervlakte van 3.847.000 m² gelegen in Zweden, Finland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje. AB Sagax (publ) is beursgenoteerd aan de Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting, partner in Dynamis Logistiek, trad in deze transactie op namens verhuurder Sagax Industrial B.V. en CBRE namens huurder Hypertherm Europe B.V.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?