Mohamed Acharki nieuwe bestuursvoorzitter Rochdale

0

Woningcorporatie Rochdale heeft een nieuwe bestuursvoorzitter. Op 1 november 2022 begint Mohamed Acharki bij Rochdale. Acharki volgt Hester van Buren op als voorzitter Raad van Bestuur.

Mohamed Acharki is sinds eind jaren ’90 actief in de volkshuisvesting. Hij begon zijn carrière bij de dienst Stadsontwikkeling en het Woningbedrijf van de gemeente Utrecht. In 1998 maakte hij de overstap naar de Utrechtse woningcorporatie Mitros. In 2009 werd hij manager Klant en Wonen bij Zayaz. Sinds november 2012 is Mohamed Acharki bestuurder bij deze woningcorporatie uit Den Bosch. Sinds 2017 is Acharki ook lid van het algemeen bestuur van Aedes. Zayaz heeft ruim 13 duizend woningen. Rochdale telt er 38 duizend.

Goede match
Na het vertrek van Hester van Buren is Rochdale direct gestart met de werving van een nieuwe voorzitter Raad van Bestuur. En met succes. Uit de vele geïnteresseerden kwam Mohamed al snel als beste kandidaat naar voren. De keuze voor Mohamed Acharki was unaniem. Paul Vismans, RvC-voorzitter van Rochdale: “Het profiel van de gedreven Mohamed sluit goed aan bij de wensen van Rochdale: zowel zijn ervaring, visie op organisatieontwikkeling als inzet op sterke buurten. Mohamed is een echte verbinder en een bouwer. En dat hebben we nodig met de ambitieuze koers die we hebben uitgestippeld.”

Op 1 november 2022 in dienst
Mohamed begint op 1 november 2022 bij Rochdale aan het Bos en Lommerplein. Een thuiswedstrijd, aangezien hij in Amsterdam Nieuw-West woont. Samen met Nico Overdevest vormt Mohamed Acharki het bestuur van Rochdale. De operationele leiding van het bedrijf is in handen van een driehoofdige directie: Maurice Kokhuis (Klant), Margot Lötters (Buurten) en Eric Nagengast (Vastgoed).

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?