Keolis naar voormalig hoofdkantoor Wolters Kluwer

0

Openbaar vervoerbedrijf Keolis heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met TimeEquities voor de huur van ca. 1.800 m² kantoorruimte op de voormalige kantoorcampus van Wolters Kluwer aan de Staverenstraat 15-17 in Deventer.

Het kantorencomplex bestaat uit drie kantoorgebouwen met een totale vloeroppervlakte van 14.000 m² en 350 parkeerplaatsen. TEI heeft Gebouw B recent gerenoveerd en verduurzaamd volgens het nieuwe SQM Offices concept. Wolters Kluwer is gehuisvest in Gebouw A en de begane grond van Gebouw B, waar Regus de 1e verdieping huurt. Met de intrede van Keolis in Gebouw B is het kantoorgebouw nagenoeg volledig verhuurd.

Voor het hoofdkantoor van Keolis Nederland en de consolidatie van een aantal nevenvestigingen heeft Keolis Nederland opnieuw gekozen voor Deventer. “De nieuwe locatie in Deventer is een match met de strategische huisvestingsdoelstellingen van Keolis Nederland. Door deze nieuwe locatie en de overeengekomen huurvoorwaarden is de huisvesting van het hoofdkantoor en een aantal hiermee te consolideren nevenvestigingen toekomstproof”, aldus Richard Willekes van RWRES die de huisvestingsbelangen van Keolis vertegenwoordigd.

Keolis Nederland verzorgt openbaar vervoer in Almere, Gelderland, Overijssel (Salland en Twente), Utrecht en op de treintrajecten Zwolle-Enschede, Zwolle-Kampen en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Dat doen ze met ongeveer 2.200 medewerkers, 700 bussen, 25 treinen en bijna 600 deelfietsen.

Keolis Nederland is een 100% dochteronderneming van de wereldwijde opererende mobiliteitsonderneming Keolis. Ieder jaar vervoeren zij met 68.000 medewerkers bijna 3,5 miljard reizigers in 15 landen. allGo, KeoBike, Keolis Blauwnet, RRReis, Syntus Utrecht en Twents zijn services van Keolis Nederland.

De omgeving rondom het kantorencomplex zal de komende jaren in samenwerking met de gemeente en verschillende grondeigenaren gerevitaliseerd worden. De campusachtige setting wordt versterkt door toevoeging van groen en diverse voorzieningen.

CBRE Zwolle adviseerde TimeEquities in deze transactie. RWRES vertegenwoordigde de huisvestingsbelangen van Keolis.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?