Cofinimmo verwerft een eerstelijnszorgcentrum in Nederland

0

Cofinimmo groep (Euronext Brussels: COFB) verwierf 100% van de aandelen van de vennootschap die eigenares is van een medisch centrum in Vlaardingen in de provincie Zuid-Holland voor ruim 5 miljoen EUR. Het gebouw is momenteel volledig verhuurd aan verschillende zorgverstrekkers.

Jean-Pierre Hanin, CEO van Cofinimmo: “Wij zijn verheugd met de aanwinst van dit kwalitatief hoogstaand en bijzonder duurzaam (A+++) eerstelijnszorgcentrum in Nederland. De verwerving van dergelijke zorggebouwen sluit volledig aan bij onze strategie. Bovendien verwelkomen wij graag de huurders van Medisch Centrum Hoog Lede in onze portefeuille.”

De site
Het medisch centrum ligt in Vlaardingen, een Zuid-Hollandse stad met ruim 72.000 inwoners dat deel uitmaakt van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Ongeveer een vijfde van de bevolking van Vlaardingen is ouder dan 65 jaar en dit cijfer zal stijgen tot bijna 25% in 2050.

Medisch Centrum Hoog Lede dateert van 2019. Het is een modern multidisciplinair centrum met een eigen architecturale identiteit dat in het midden van een nieuwe woonwijk buiten het stadscentrum van Vlaardingen ligt. Het gebouw heeft een totale oppervlakte van ongeveer 1.300 m², verdeeld over twee verdiepingen. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of met de fiets en ligt in de nabijheid van een park.

Het gebouw is bijzonder duurzaam (energielabel A+++). Het is volledig gasvrij en op het dak werden 102 m² zonnepanelen geplaatst die de elektriciteit- en warmwaterproductie verzorgen.

De verrichting
Cofinimmo verwierf via een dochtervennootschap 100% van de aandelen van de vennootschap die eigenares is van het hogervermelde medisch centrum in Vlaardingen voor een bedrag van ruim 5 miljoen EUR.

Deze investering kan worden toegewezen aan de hypothetische investeringsenveloppe die is opgenomen in het investeringsbudget voor 2022, zoals gepubliceerd in sectie 11.1 van het persbericht van 29.04.2022.

Er werd met elk van de zorgverstrekkers die in het centrum gevestigd zijn een dubbel netto (1) huurovereenkomst afgesloten met een gewogen gemiddelde looptijd van ruim 13 jaar. De huurgelden zullen jaarlijks geïndexeerd worden volgens de Nederlandse consumentenprijsindex. Het brutohuurrendement is circa 5,5%.

De huurders
In Medisch Centrum Hoog Lede zijn meerdere huurders gehuisvest. Men treft er meerdere huisartsenpraktijken en een apotheek aan maar ook praktijken voor fysiotherapie, psychische zorg en aanvullende zorgdiensten.

(1) De eigenaar staat hoofdzakelijk in voor de onderhoudskosten van het dak en de structuur van het gebouw.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?