Ook Nederlandse bedrijven stappen over naar on-demand-kantoormodel

0

Ook Nederlandse bedrijven stappen over naar on-demand-kantoormodel: IWG noteert 47% meer on-demand-lidmaatschappen ten opzichte van vorig jaar.

  • Wereldwijde vraag naar hybride werken stimuleert groei van IWG’s on-demand-lidmaatschappen
  • Nederland kent een groei van 47% ten opzichte van vorig jaar
  • Verhuur van vergaderzalen in Nederland stijgt met 143% nu werknemers het kantoor vooral gebruiken om samen te werken
  • IWG telt nu 83% van de Fortune 500 onder haar klanten

De wereldwijde vraag naar hybride werken leidt tot een aanzienlijke stijging van het aantal flexibele lidmaatschappen en dit in verschillende landen, zo blijkt uit nieuwe gegevens van IWG, ’s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken. In Nederland noteert IWG een stijging met maar liefst 47% ten opzichte van vorig jaar. Het on-demand-model geeft werknemers wereldwijd toegang tot meer dan 3.500 flexplekken, waardoor ze optimaal kunnen gebruikmaken van de grotere flexibiliteit die hybride werken biedt.

Eerder onderzoek van IWG toont aan dat de overstap naar hybride werken en het gebruik van flexibele kantoorruimte het resultaat van een bedrijf aanzienlijk kan verbeteren. Bedrijven kunnen besparen op traditionele vaste overheadkosten zoals huur, verwarming en ondersteunend personeel, wat neerkomt op een gemiddelde besparing van zo’n 10.000 euro per werknemer op jaarbasis.

Ook FTSE 250-bedrijven maken de overstap naar een hybride kantoormodel. Zo sloot IWG de afgelopen 18 maanden grote overeenkomsten af met onder andere ‘Nippon Telegraph and Telephone Corporation’ die haar 300.000 werknemers wereldwijd vanuit 3.500 werkplekken van IWG laat werken, en een soortgelijke overeenkomst met ‘Standard Chartered’ voor haar 95.000 werknemers.

Uit de gegevens van IWG blijkt bovendien dat bedrijven over de hele wereld steeds vaker de overstap maken naar een kantoorweek van twee of drie dagen. In juni lag het dagelijkse aanwezigheidspercentage in Nederland op dinsdag, woensdag en donderdag gemiddeld een kwart hoger dan op maandag en vrijdag.

Het wordt ook steeds duidelijker dat naar kantoor gaan bevorderlijk is voor de samenwerking tussen collega’s. De verhuur van vergaderruimtes door IWG is wereldwijd met 166% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Bedrijven in Brazilië en Nederland leiden de trend, met een omzetstijging van meer dan 200% op jaarbasis in elke markt, gevolgd door Canada met 198%. Daarnaast steeg in Nederland de verhuur van vergaderruimtes met maar liefst 143%.

Mark Dixon, CEO van IWG: “De aanzienlijke groei van bedrijven die ons flexibel model invoeren, toont aan dat bedrijfsleiders zich terdege bewust zijn van de voordelen van hybride werken. Deze fundamenteel op mensen gerichte aanpak stelt bedrijven in staat het beste talent aan te trekken en te behouden, wat absoluut essentieel is in de huidige concurrerende markt.”

Hij vervolgt: “Uiteindelijk besparen bedrijven die hybride werken geld, winnen ze aan flexibiliteit en verkleinen ze hun CO2-voetafdruk, terwijl werknemers minder tijd en geld kwijt zijn aan het dagelijkse woon-werkverkeer zonder het sociale aspect van het kantoorleven te verliezen.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?