Amvest Residential Core Fund sluit duurzame financiering en breidt bankengroep uit

0

Het Amvest Residential Core Fund (het ARC Fund) heeft een sustainability-linked financiering van EUR 450 miljoen aangetrokken om flexibiliteit voor verdere groei door nieuwe acquisities te creëren. De nieuwe financiering wordt gearrangeerd door een consortium van vier banken. Deze transactie vormt de opmaat naar verdere diversificatie en verduurzaming van de financieringsstructuur voor het ARC Fund.

Met de nieuwe financiering weet het ARC Fund, naast haar bestaande relatiebanken ABN AMRO en ING Bank, ook BNP Paribas en SMBC aan zich te binden. De bankengroep verstrekt een revolverende kredietfaciliteit van EUR 450 miljoen, waarbij de rentemarge deels gekoppeld is aan het behalen van ESG doelstellingen. Hierdoor wordt er verder vormgegeven aan de uitrol van de Paris Proof Roadmap van het fonds.

Met deze nieuwe faciliteit creëert het ARC Fund flexibiliteit voor verdere groei door toekomstige acquisities. Het ARC Fund heeft een omvang van EUR 4,6 miljard en maakt gebruik van een conservatieve financieringsstructuur met een leverage doelstelling van 25%. De beschikbare financieringslijnen bereiken met de nieuwe financiering een omvang van EUR 1,1 miljard.

Kempen & Co. trad voor het ARC Fund op als financieel adviseur en Allen & Overy als juridisch adviseur. ABN Amro Bank trad tijdens het proces op als Documentation Agent en ING Bank als Sustainability Coördinator en Facility Agent. Linklaters trad op als juridisch adviseur namens de banken.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?