Catella koopt woontoren Ceylonpoort

0

Haarlem krijgt een nieuwe eye-catcher: Ceylonpoort. Het voormalige VNU-kantoor gelegen aan de kop van de Amerikaweg, de toegangsweg richting het centrum van Schalkwijk, zal volledig worden getransformeerd tot zeer duurzame woontoren. Het nieuwe gebouw krijgt naast 162 ruime en betaalbare woningen ook een nieuwe commerciële ruimte en een 3-laags parkeergarage voor de bewoners.

Ceylonpoort is gelegen midden in de Haarlemse wijk Schalkwijk, een wijk die de afgelopen jaren onderhevig is aan een grondige renovatie met de toevoeging van veel nieuwbouw voornamelijk rondom het winkelcentrum en de Amerikaweg.

De woontoren krijgt een volledig nieuwe gevel, met onder andere een volledig glazen gevel aan de noordzijde, balkons voor alle bewoners en dubbellaagse penthouses op de top verdiepingen. De woningen zullen voor een groot gedeelte gericht zijn op de middenhuur om doorstroming in de wijk te faciliteren.

Het gebouw zal voldoen aan de eisen van een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). Dit komt door de realisatie van onder andere een warmtepomp onder het gebouw voor vloerverwarming en koeling, alsmede het gebruik van zonnepanelen in combinatie met een hoge kwaliteit nieuwe gevel.

De Toren is, in samenwerking met Going Dutch Development, ontwikkeld door Wedda, gelieerd aan Egeria Real Estate Investment.

De bouw van de woontoren start op 15 juli en wordt uitgevoerd door Smits Bouw Bedrijf. Oplevering staat gepland voor medio 2024.

CBRE en Dudok Legal adviseerde verkoper Wedda in deze transactie. De koper werd bijgestaan door Resi en Loyens Loeff.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?