Gerke Brouwer vertrekt bij Woongroep Marenland

0

Als bestuurder van deze woningcorporatie leidde hij Woongroep Marenland de afgelopen zes jaren door een turbulente periode. Hij vormde Woongroep Marenland om van een kleine beheercorporatie naar een volwaardige woningcorporatie met een grote verduurzamings- en versterkingsopgave.

De afgelopen jaren was onduidelijk hoeveel van de 2.100 woningen van Woongroep Marenland mogelijk onveilig zouden worden verklaard door de Nationaal Coördinator Groningen. Inmiddels is er zicht op de versterkingsopgave. De afgelopen jaren zijn 700 woningen versterkt en verduurzaamd. Een grote mijlpaal is onlangs gevierd met de realisatie van de grote sloop- en nieuwbouw opgave en opleveringen van de nieuwe woningen in Opwierde-Zuid in Appingedam. De komende jaren moeten nog circa 1.400 woningen van Woongroep Marenland worden versterkt of vernieuwd. “Dat betekent dat de komende vijf jaren nog een groot deel van de huurders van Woongroep Marenland nog te maken krijgt met realisatie van de versterkingsoperatie vertelt Brouwer. “Dat is opnieuw een grote en ingrijpende operatie voor de komende jaren en daarmee gaat de versterkingsopgave een nieuwe fase in.”

Onder leiding van Gerke Brouwer en zijn managementteam zijn afgelopen maanden analyses gemaakt van mogelijkheden om de klus te klaren. Ook gelet op alle externe ontwikkelingen is de conclusie helder: om de versterkingsopgave daadkrachtig te realiseren moet Woongroep Marenland op zoek naar een helder perspectief om de klus te klaren. Daarbij wil Marenland ook onderzoeken hoe verdere samenwerking met collega corporaties en/of ketenpartners hier in kan bijdragen.

Gerke Brouwer heeft in goed overleg met de RvC besloten deze nieuwe fase van de versterkingsopgave over te dragen aan een volgende bestuurder. De RvC en medewerkers zijn zeer erkentelijk hoe Gerke Brouwer de organisatie door deze turbulente periode heeft geloodst met veel onzekerheid en wisselende externe omstandigheden. Marcel Poorthuis, voorzitter van de RvC realiseert zich dat dit niet altijd eenvoudig was met de vele onzekerheden die er spelen en voortdurend wisselende wet- en regelgeving met betrekking tot de versterkingsopgaven.

Gerke Brouwer geeft vol vertrouwen het stokje over aan een nieuwe bestuurder. De RvC is voornemens om Margriet Drijver te benoemen als nieuwe, tijdelijke bestuurder. Zij is een ervaren bestuurder in de volkshuisvesting. Daarnaast kent ze de regio, de corporaties en het aardbevingsdossier.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?