Sienna Real Estate koopt Naritaweg 163-173 in Amsterdam

0

Paniscus Real Estate verwerft de Naritaweg 163-173 in Amsterdam van een dochteronderneming van Harbert European Real Estate Fund V, L.P. (in gezamenlijk beheer met Quan Investors). De aankoop is in samenwerking met de Rabobank gefinancierd.

Naritaweg 163-173 betreft een modern en representatief kantoorgebouw gelegen in Amsterdam Sloterdijk en is voorzien van energielabel A. Het kantoor omvat c. 4.300 m² kantoorruimte en is van een ruim aantal ondergrondse parkeerplaatsen voorzien. Sinds de oplevering in 2001 is het pand volledig verhuurd aan Citco Nederland. Citco is een onafhankelijke groep van bedrijven die zich volledig richt op het beheer van alternatieve beleggingsfondsen, investeerders, bedrijven en particuliere klanten. Citco is toonaangevend op het gebied van internationale financiering en nauw betrokken bij de markten voor euro-obligaties en hedgefondsen.

Paniscus Real Estate werd bij deze transactie geadviseerd door Sienna Real Estate (voormalig l’Etoile Properties), Van Dijk & Ten Cate, DFLS Legal & Tax en Drees & Sommer. De verkoper werd geadviseerd door Quan’s QB Management, CBRE en Greenberg Traurig. Sienna Real Estate zal het vastgoed beheren namens Paniscus Real Estate.

Over Sienna Investment Managers
Sienna Investment Managers is het platform van GBL voor alternatieve investeringen en reële activa, met kantoren in Amsterdam, Luxemburg, London, Parijs, Hamburg, Madrid en Seoul. Sienna heeft in 2021 haar activiteiten tot vermogensbeheer voor derden verder uitgebreid, met de overname van L’Etoile Properties. Sienna overziet nu € 33,7 miljard (waarvan € 3,2 miljard permanent kapitaal of NAW) namens haar aandeelhouder GBL en internationale cliënten. Dit gebeurt voornamelijk via vastgoedactiva, investeringen in private marktfondsen maar ook via directe beleggingen in aandelen van niet-beursgenoteerde bedrijven.

In zeven jaar tijd heeft Sienna een reputatie van kwaliteitsvolle prestaties opgebouwd en heeft het haar platform verstevigd om beleggers buiten de GBL-groep te bereiken met haar expertise. Voortbouwend op haar ervaring en de goede naam van de groep wil Sienna mettertijd uitgroeien tot een Europese leider in het beheer van alternatieve en reële activa van derden.

Over GBL
Groupe Bruxelles Lambert (‘GBL’) is een gevestigde investeringsholding die al meer dan zestig jaar op de beurs is genoteerd. Eind December 2021 had de groep een netto-actiefwaarde van €22.5 miljard en een beurswaarde van € 15.3 miljard. De groep is een toonaangevende investeerder in Europa.

GBL legt zich toe op waarde creatie op lange termijn en vertrouwt daarbij op stabiele en solidaire familiale aandeelhouders. GBL streeft diversificatie en kwaliteit na in haar portefeuille. Zo kiest het voor internationale ondernemingen die toonaangevend zijn in hun sector en waarvoor het als professionele investeerder een meerwaarde kan bieden.

GBL wil haar aandeelhouders een aantrekkelijk rendement bieden. Het tracht dit te bereiken via een duurzaam dividend in combinatie met een toegenomen netto-actiefwaarde.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?