Start realisatie modernste stadswijk van Eindhoven: De CAAI!

0

Waar ooit de modernste melkfabriek van Nederland stond, staat binnenkort de modernste stadswijk van Eindhoven. Het oude Campinaterrein transformeert naar De CAAI: een duurzame, groene, moderne stadswijk met betaalbare huur- en koopappartementen. Vandaag is officieel gestart met de realisatie van de eerste twee woontorens. Hiermee worden 283 betaalbare huurwoningen aan Eindhoven toegevoegd.

Op het voormalige Campinaterrein in de Kanaalzone van Eindhoven ontwikkelt BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling circa 700 woningen en 18.000 m² overige voorzieningen. Met het boren van de eerste paal door Wethouder Mieke Verhees is vandaag het startsignaal gegeven voor de bouw van de eerste twee (van de vijf) woontorens.

Fresh en Flow
Vandaag zijn ook de namen van deze twee gebouwen bekend gemaakt; toren Fresh en toren Flow. Beide gebouwen worden door aannemer Huybregts Relou gerealiseerd, rondom de monumenten die blijven staan.

Sander van Doorn – directeur Huybregts Relou: “We zijn er trots op dat wij onze bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van De CAAI. Met gebundelde krachten kun je impact maken en projecten laten slagen, daar is dit project een mooi voorbeeld van. Na een succesvolle, intensieve voorbereidingsperiode met BPD en overige betrokkenen is start bouw een belangrijke mijlpaal die zeker gevierd mag worden. Een mooi moment om een nieuw hoofdstuk aan de toch al rijke historie van deze unieke locatie toe te gaan voegen”.

In de torens Fresh en Flow komen in totaal 283 betaalbare huurwoningen. Toren Fresh heeft 123 appartementen en toren Flow zelfs 160. Alle appartementen krijgen een eigen buitenruimte, bestaande uit een loggia of een balkon.

Erik Leijten – directeur regio Zuid, BPD| Bouwfonds Gebiedsontwikkeling: “De ontwikkeling van De CAAI is heel goed verlopen, echt sneller dan we vaak zien. Dit hebben wij te danken aan alle betrokkenen zowel binnen de gemeente als de omwonenden, relaties en andere stakeholders die samen met ons ervoor zijn gegaan. Daardoor kunnen we vandaag al starten met de eerste twee gebouwen. Zeker in deze tijd van oplopende kosten en (geo)politieke onzekerheid een prestatie van formaat”.

Betaalbare huurwoningen
De eerste 283 woningen (van de 700) zijn bestemd voor betaalbare huurappartementen en worden afgenomen door BPD Woningfonds. Tak Lam fondsdirecteur BPD Woningfonds: “Betaalbaarheid van wonen is een van de grootste uitdagingen van deze tijd, ook in Eindhoven. Met de toevoeging van 283 middenhuur woningen in dit ambitieuze en duurzame plan voegen we gewilde woningen toe aan de stedelijke woningvoorraad van Eindhoven.”

Geen typische stadsbuurt
“De CAAI wordt geen typische stadsbuurt”, aldus Mireille Knape, Senior Ontwikkelingsmanager BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. “Het wordt de modernste stadswijk van Eindhoven waar een nieuwe generatie makers, verbinders, (food)designers en innovators aan de slag gaat en waar ontmoeting maximaal gefaciliteerd wordt. Toekomstige bewoners en ondernemers vinden dat alles groener en gezonder kan en mag. Op het terrein zal straks het nieuwste van het nieuwste te vinden zijn. Op het gebied van voeding en gezondheid én op het gebied van duurzaam wonen en samenleven.”

Over De CAAI
De CAAI wordt een duurzame, groene wijk aan het water en op loopafstand van het centrum van Eindhoven. Wonen aan De CAAI is écht wonen in de stad: een gevarieerde wijk met een mix van werken en recreëren naast een breed woningaanbod. Sociale huur, middeldure huur en ook koopwoningen in verschillende prijsklassen vinden hier een plek. Verder is er ruimte voor 18.000 m2 aan overige functies gericht op gezondheid en voeding, die de plek leuker en het dagelijks leven makkelijker maken. Het grootste deel hiervan bevindt zich in het erfgoed. Geïnteresseerden kunnen op www.decaai.nl meer informatie vinden.

Over BPD
BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit 5 kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Naast Nederland is BPD ook actief in Duitsland, waar het bedrijf vanuit 10 kantoren werkzaam is onder de naam BPD Immobilienentwicklung. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de.

BPD Woningfonds is een uniek woningfonds dat bestaat uit duurzame, betaalbare nieuwbouwhuurwoningen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen – (her)starters, gezinnen en zelfstandig wonende ouderen. Het fonds beheert appartementen en eengezinswoningen in stedelijke omgevingen binnen en buiten de Randstad, met betaalbare huren – verreweg de meeste tussen 700 en 1.000 euro per maand. Daarmee bedienen ze de groeiende groep mensen die niet in aanmerking komt voor sociale én voor dure huur, of voor wie een koopwoning vooralsnog buiten bereik ligt. BPD Woningfonds heeft de ambitie om circa 15.000 nieuwe, betaalbare en duurzame middenhuurwoningen in beheer te hebben tussen nu en 2028.

Over Huybregts Relou
Huybregts Relou is een professionele bouwpartner die de klant en eindgebruiker altijd centraal stelt. Complexe opgaven die anderen wellicht doen aarzelen, zetten onze mensen juist op scherp. Daar ligt onze kracht. Wij hebben oog voor onze opdrachtgevers, partners en medewerkers en zijn overtuigd van het feit dat resultaat samen komt. Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit in de aard van het familiebedrijf. We zijn er immers niet alleen voor vandaag en onszelf, maar ook voor morgen en de generaties na ons. Huybregts Relou maakt deel uit van VB Groep. Onder de vlag van VB Groep opereert een groep solide familiebedrijven actief op het gebied van ontwikkeling en bouw.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?