Appartementencomplex ‘Elara’ bereikt hoogste punt

0

Begin juli is het hoogste punt bereikt van appartementencomplex ‘Elara’ op het Maanplein. Elara vormt met 140 sociale huurwoningen, 121 parkeerplaatsen en 385 m² commerciële ruimte een prachtige entree van de nieuwe stadswijk, de Binckhorst. ‘Elara’ is een ontwikkeling van Borghese Real Estate en COD. Staedion neemt de woningen en commerciële ruimte in exploitatie.

Bijdragen aan nieuwe stadswijk met 140 sociale en duurzame huurwoningen
Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “Van bedrijventerrein naar een nieuwe, dynamische stadswijk. Goed dat Staedion als eerste woningcorporatie onderdeel is van deze gebiedsontwikkeling. Zo voorzien we in de grote behoefte naar betaalbare huurwoningen. Ook dragen wij bij aan een goede mix van verschillende doelgroepen. En hopen wij op deze manier de doorstroom vorm te geven van mensen die een grote huurwoning achterlaten in de buitenwijken. Juist in een nieuwe wijk kunnen we bouwen en zo woningen toevoegen aan de woningvoorraad. Met deze 140 sociale huurwoningen in Elara én 300 sociale huurwoningen aan de Pegasusstraat voegen we 440 betaalbare huurwoningen toe. Maar eigenlijk is dat nog steeds een druppel op de gloeiende plaat. We willen nog veel meer bouwen in de Binckhorst. De ruimte is er maar toch is het – door de knellende gemeentelijke kaders – ingewikkeld om dit voor elkaar te krijgen.”

Realiseren van woonruimte voor een brede doelgroep
Enno Otten, directeur Borghese Real Estate en COD: “Borghese Real Estate en COD kochten in 2016 het gehele Maanplein aan en werden daarmee een van de eerste pioniers die investeerden in de transformatie van de Binckhorst naar een gemengde woon- en werkomgeving. Totaal hebben wij de 80.000 m² kantoor van KPN herontwikkeld naar 589 woningen, 48.000 m² VVO-kantoor (waaronder startup-community Apollo 14) en 2.200 m² VVO-commerciële plint. Op dit moment bouwen wij woontoren Elara met daarin 140 sociale huurwoningen voor Staedion en de woontoren Nova met daarin 183 middendure huur- en vrijesectorwoningen voor AEW. Wij dragen hiermee graag bij aan het realiseren van woonruimte voor een brede doelgroep in samenwerking met Staedion en de gemeente Den Haag. Wij feliciteren Staedion en Pleijsier Bouw met het bereiken van het hoogste punt en bedanken ze voor de prettige samenwerking.”

Duurzame woningen voor ouderen, starters en kleine gezinnen
De woningen bestaan uit 136 driekamerappartementen en vier tweekamerappartementen met een buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. De appartementen zijn bedoeld voor zowel ouderen als starters en kleine gezinnen. Alle woningen in het complex zijn energiezuinig. Dit betekent dat ze goed geïsoleerd en gasloos zijn. Ook is er veel groen en zijn er mooie binnenplaatsen op het Maanplein. In het onderste deel van het complex (de plint) komt een commerciële ruimte van 385 m².

Onderdeel van een nieuw stuk stad
De Binckhorst ontwikkelt zich steeds meer tot een bruisend woon- en werkgebied met inspirerende kantoren, stijlvolle woningen en goede voorzieningen in een fraai aangelegd landschap. Het is een nieuw en dynamisch gebied met station Voorburg op loopafstand, dichtbij de A12 en het centrum van Den Haag. En vormt zo een nieuw, aantrekkelijk stuk stad waar nieuwe bewoners graag willen wonen. Door het realiseren van het nieuwe appartementencomplex draagt Staedion bij aan de ontwikkeling, leefbaarheid en het gevarieerde woningaanbod van de Binckhorst.

Over Staedion
Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 37.000 woningen en 6.500 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Staedion biedt betaalbare woningen voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt. Speerpunt daarbij is veilig en goed wonen. Onze missie is om betaalbare woningen te verhuren aan mensen die niet zelf in hun huisvesting kunnen voorzien, in wijken waar het prettig samenleven is. Dat kunnen we niet alleen. Het werken aan een fijne woonomgeving doen we samen met de bewoners en onze (maatschappelijke) partners.
www.staedion.nl

Over Borghese Real Estate
Borghese Real Estate realiseert een verscheidenheid aan vastgoed in Nederland. Waaronder een aantal grootschalige woningbouw projecten: High Park met 395 huur/koop woningen te Arnhem, Zernike Tower met 700 studentenwoningen te Groningen, Het IJland met 271 huurwoningen in Amsterdam en Maanplein met 600 huurwoningen en 50.000 m² kantoor in Den Haag. Haar signatuur is daarbij toekomstbestendigheid: gebouwen realiseren die er later ook nog toe doen. Borghese ontwikkelt en bouwt duurzaam met toekomstperspectief. Voor meer informatie: www.borgheserealestate.nl

Over COD
COD is een creatieve vastgoedontwikkelaar die zich richt op zowel nieuwbouw als herontwikkeling van hotels, kantoren en woningen. COD heeft diverse in het oog springende projecten opgeleverd en in ontwikkeling. Andere projecten van COD zijn De Werf met 950 woningen in Amsterdam en het Nhow Amsterdam RAI Hotel met 650 kamers.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?