Beleggers en aandeelhouders geven Amvest vertrouwen voor de toekomst

0

Het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) wordt omgezet van een fonds met beperkte looptijd naar een fonds met een oneindige looptijd, een zogenaamd evergreen fund. De 22 beleggers van het ARC Fund hebben unaniem besloten de langetermijnvisie van Amvest te onderschrijven. Belangrijk onderdeel van deze visie blijft de combinatie van ontwikkelen en beleggen.

Het Amvest Residential Core Fund is het grootste beleggingsfonds onder beheer van Amvest. Het ARC Fund is in 2012 opgericht door Aegon en Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PfZW) met een portefeuille van EUR 1,2 miljard. Het ARC Fund heeft zich de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een gebiedsbelegger met 22 beleggers, ruim 10.900 woningen in haar portefeuille, een gecommitteerde pijplijn van ongeveer 2.500 woningen en een waarde van EUR 4,6 miljard. Het ARC Fund investeert in vrijesectorhuurwoningen in het middensegment in Nederland. Woningen waar bij Nederlandse huishoudens veel behoefte aan is. Het ARC Fund heeft een bijzonder duurzame portefeuille en ligt door een actief portfoliobeleid goed op koers om te voldoen aan de vereisten van de route naar Paris-proof.

De 22 beleggers van het ARC Fund hebben unaniem besloten de langetermijnvisie te onderschrijven en het ARC Fund om te zetten van een fonds met beperkte looptijd naar een fonds met een oneindige looptijd, een zogenaamd evergreen fund. De nieuwe structuur treedt in werking per 1 januari 2023 behoudens goedkeuring door de AFM.

Belangrijk onderdeel van de langetermijnvisie van Amvest en de beleggers van het ARC Fund blijft de combinatie van ontwikkelen en beleggen. Met het onderschrijven van deze visie hebben de beleggers van ARC Fund en de aandeelhouders van Amvest, het vertrouwen gegeven om ook de komende jaren het succesvolle businessmodel van Amvest voort te zetten. Als ontwikkelaar én investment manager is Amvest hiermee optimaal gepositioneerd om diverse maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Altijd met het doel mensen een fijn thuis te bieden.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?