Prologis koopt drie geavanceerde logistieke hubs

0

De distributiecentra hebben uitstekende duurzaamheidsprestaties en zijn gevestigd op logistieke toplocaties.

Prologis heeft het Tristar Portfolio gekocht, bestaande uit drie nieuwe, duurzame logistieke objecten in Bleiswijk, Roosendaal en Schiphol – toplocaties binnen de belangrijkste logistieke markt in Europa. De recent opgeleverde distributiecentra zijn ontwikkeld door Mirastar Real Estate Investment Management Limited en KKR & Co. Inc.

Het pand in Bleiswijk is ontwikkeld in 2021 en is uitstekend gesitueerd, vlak bij de A12. Het te verhuren deel van het gebouw beslaat 48.498 vierkante meter, verdeeld over twee delen. Een van deze delen wordt geleased aan Fox Group, een multinational op het gebied van logistieke diensten. Het andere deel huisvest Dynalogic, een marktleider in servicemanagement voor fabrikanten.

Op het perceel in Roosendaal staan twee op zichzelf staande logistieke gebouwen. Het in 2021 afgeronde object heeft een verhuurbare oppervlakte van 43.484 vierkante meter. De units worden verhuurd aan Berlin Packaging, ’s werelds grootste hybride verpakkingsproducent (glas, plastic flessen en dispensers), en JCL Logistics, een Zwitsers logistiekbedrijf. Roosendaal heeft belangrijke transportverbindingen zowel met de Randstad als over de landsgrens, en is daarmee de verbinding tussen binnen- en buitenland.

Het derde pand is gevestigd op het Schiphol Trade Park, waardoor het uitstekend zichtbaar en bereikbaar is vanaf de A4. Het pand op het Schipholterrein is een nieuw, uiterst geavanceerd logistiek gebouw van 34.509 vierkante meter, verdeeld over vier delen. Twee delen worden verhuurd aan VDH Next, een Nederlandse logistieke dienstverlener die internationaal actief is.

Dit porfolio heeft uitstekende ESG-scores. Roosendaal en Schiphol hebben de BREEAM Excellent-accreditatie en Bleiswijk heeft het BREEAM Very Good-certificaat.

Mirastar en KKR werden ondersteund door CBRE en Savills.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?