Laetitia Griffith nieuw lid raad van toezicht van het Kadaster

0

Laetitia Griffith wordt met ingang van 1 juli 2022 lid raad van toezicht bij het Kadaster. Zij volgt hiermee Renate Stam op die, na een periode van acht jaar wegens het bereiken van de maximale termijn, haar taken voor de raad van toezicht neerlegt.

Rol en eerdere functies
Laetitia Griffith (1965) volgt Renate Stam op voor een periode van 4 jaar. Ze wordt voorzitter van de benoeming- en remuneratiecommissie en eerste contactpersoon voor de ondernemingsraad van het Kadaster. Griffith is commissaris bij ABN AMRO Bank en Tennet Holding B.V. Verder is zij voorzitter van de raad van toezicht van onder meer het Metropole Orkest en Save the Children Nederland. Daarnaast is zij voormalig bestuursvoorzitter van de Vereniging Nederlandse Veiligheidsbranche, voormalig staatsraad bij de Raad van State en voormalig lid van de Tweede Kamer voor de VVD.

Publiek maatschappelijke belang centraal
Wim Kuijken, voorzitter raad van toezicht: “De raad van toezicht is verheugd met de komst van Laetitia Griffith vanwege haar juridische en maatschappelijke kennis en haar brede ervaring als bestuurder en toezichthouder van organisaties waarbij het publiek maatschappelijke belang centraal staat.”

Digitalisering en data
Frank Tierolff, voorzitter raad van bestuur, is blij met Griffith als lid van de raad van toezicht: “Haar ruime bestuurlijke en toezichthoudende deskundigheid en haar kennis en ervaring op het gebied van digitalisering en het efficiënt en veilig gebruik van data zijn waardevol voor het Kadaster.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?