Quadoro breidt open-end beleggingsfonds Sustainable Europe uit met kantoor in Maarssen

0

Het Duitse investeringsfonds Quadoro Investment GmbH heeft een kantoorgebouw gekocht in Maarssen, wat deel uitmaakt van Metropool Regio Utrecht (MRU). De Nederlandse investeringsmaatschappij Maarssen Property S.a.r.l. heeft het object verkocht aan het open-end beleggingsfonds Quadoro Sustainable Real Estate Europe.

Het in 2004 gebouwde gebouw ligt aan station Maarssen waarvan uit een rechtstreekse treinverbinding is naar steden als Utrecht en Amsterdam. Het moderne, hoogwaardige object heeft een totaal verhuurbaar oppervlak van circa 10.500 m² en is momenteel verhuurd aan een dertiental huurders. Deze huurders zijn voornamelijk actief in de telecommunicatie-, IT- en cosmeticasector. Er is tevens een parkeergarage aanwezig met 155 parkeerplaatsen, deels uitgerust met e-laadterminals.

Het kantoorgebouw voldoet aan de strenge duurzaamheidscriteria van het fonds. Zo ligt de energiebehoefte van het gebouw momenteel onder het nationale gemiddelde. Om de duurzaamheid van het gebouw verder te optimaliseren, wordt het huidige verwarmingssysteem tijdens de volgende investeringsfase vervangen door luchtwarmtepompen en komen er zonnepanelen.

Tanja Kisselbach, Managing Director van Quadoro Investment GmbH, zegt: “De randvoorwaarden voor vastgoedbeleggingen in Nederland zijn momenteel uitstekend. Het duurzame, efficiënt ingerichte kantoor in Maarssen past perfect in de Sustainable Europe-portefeuille.”

De koper werd bij de transactie geadviseerd SGS (technisch), van Doorne (juridisch) en Savills (commercieel). Verkoper werd geadviseerd door Houthoff (juridisch) en Van Gool Elburg (commercieel).

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?