Max & Moore is opgeleverd: groen en gezond kantorencomplex in Amsterdam Buiksloterham

0

Being en COD leveren het multi-tenant kantorencomplex Max & Moore op aan een fonds dat wordt beheerd door Amundi Immobilier. Met de komst van deze innovatieve gebouwen aan de Asterweg, is de volgende stap gezet in de transformatie van Buiksloterham tot nieuw stedelijk gebied.

Max & Moore ligt op een centrale locatie in Amsterdam aan de noordwestkant van het IJ, tussen filmmuseum Eye en het NDSM-terrein. Het ontwerp van Mei architects and planners bestaat uit twee bouwvolumes die qua architectuur aansluiten op de robuuste omgeving van Buiksloterham. Max & Moore zijn familie van elkaar, maar hebben elk een zichtbaar eigen karakter. De twee afzonderlijke gebouwen van ca. 6.800 m² en 2.900 m² zijn verbonden door middel van een groene pergola-brug en gedeelde ontmoetingsplekken. Met dakterrassen en dubbelhoge wintertuinen zijn bijna alle verdiepingen van buitenruimtes voorzien. Deze groene zones lopen over in een parklandschap op straatniveau, waar ruimte is voor openbare horeca met zonnige terrassen.

“Max & Moore is echt een voorbeeld voor gezond werken in de stad geworden. De combinatie van het vele groen en de grote ramen creëert een unieke ervaring, waarbij binnen en buiten in elkaar over lijken te lopen. We zijn enorm blij met de kwaliteit van deze zeer duurzame gebouwen en kijken uit naar de verdere ontwikkeling in Fase 2.”
– Bas van Dam, medeoprichter en -eigenaar Being

“Dat Amsterdam Noord bruist bevestigen we met de realisatie van Max & Moore. Een gezond én karaktervol kantoorgebouw in één van de meeste upcoming gebieden van Amsterdam: daar zijn we trots op.” – Gert-Wim Bos, directeur COD

Max & Moore markeren het begin van een grotere ontwikkeling aan de Asterweg. In de tweede fase wordt op het overgebleven plot circa 25.000 m² met diverse mix van functies, voornamelijk woningen, toegevoegd. Het gebied heeft als opgave te veranderen tot een duurzame, inclusieve en circulaire wijk waar wonen en werken samengaan. Hét voorbeeld voor circulaire stedelijke gebiedsontwikkeling in Amsterdam. Aan de Asterweg bevindt zich dichtbij Max & Moore onder meer het Nxt Museum en het, door Being ontwikkelde, modulaire hotel Yotel.

De eerste bedrijven treffen al voorbereidingen om hun intrek te nemen in Max & Moore. HR-softwarespecialist Textkernel en architectenbureau BKVV tekenden eerder een overeenkomst voor kantoorruimte in het Mooregebouw. Er is nog circa 8.000 m² v.v.o. kantoorruimte beschikbaar in het complex. Makelaars NL Real Estate – Knight Frank en CBRE hebben de gebouwen in collegiale verhuur.

Max & Moore is een ontwikkeling van Being en COD. Het ontwerp is afkomstig van Mei architects and planners in samenwerking met DELVA Landscape Architecture/ Urbanism en MOSS. Het project werd gerealiseerd door Pleijsier Bouw en Linthorst Techniek.

Betrokken partijen
Ontwikkelaar: Being en COD
Eigenaar: een fonds onder beheer van Amundi Immobilier
Architect: Mei architects and planners
Landschapsarchitect: DELVA Landscape Architecture/ Urbanism en MOSS
Bouw: Pleijsier Bouw
Installaties: Linthorst Techniek

Over Being
Als onderdeel van een nieuwe generatie ontwikkelaars realiseert Being duurzame gebieden die mensen helpen het beste uit zichzelf te halen. De ontwikkelaar is onder meer bekend van nhow Amsterdam RAI (het grootste nieuwbouwhotel van de Benelux). Tot de lopende projecten behoren onder andere Mediavaert (het houthybride kantoor van DPG Media), en VDMA (een levendige stedelijke hub met woningen, kantoren, openbare ruimte mét stadsbos in Eindhoven). In Nederland is Being de eerste vastgoedontwikkelaar met een B Corp certificering. Want we zijn overtuigd van het idee dat we allemaal onderdeel zijn van something bigger.
Voor meer informatie: www.being.nl

Over COD
COD is een energieke en creatieve vastgoedontwikkelaar die zich richt op zowel nieuwbouw als
herontwikkeling van kantoren, hotels, woningen en retail. COD heeft momenteel diverse in het oog springende projecten, zoals Het Dok op de NDSM-werf in Amsterdam, de herontwikkeling Maanplein in Den Haag, gebiedstransformatie SPOT in Amsterdam Zuidoost, kantoorontwikkeling Max & Moore in Amsterdam-Noord en de herontwikkeling van de Megastores in Den Haag. In Amsterdam Noord ontwikkelt COD tevens het luxe woningcomplex KAAP.
Voor meer informatie: www.cod.nl

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?