Feestelijk moment op bouwplaats van nieuwbouwwijk HAAVE

0

Symbolische ‘gebouwdoop’ van het project door wethouder Roduner.

Vorige week maandag 20 juni werd de start bouw van het nieuwbouwproject HAAVE in Haarlem op feestelijke wijze gevierd in het bijzijn van wethouder Roduner, het ASR Dutch Core Residential Fund, de betrokken bouwpartijen en de toekomstige bewoners van de woningen. Het nieuwbouwproject, dat bestaat uit 150 woningen, zal een opvallende toevoeging worden in de opkomende Boerhaavewijk in Haarlem-Zuid.

Het water omringde nieuwbouwproject HAAVE bestaat uit 113 appartementen (waarvan 61 huurappartementen van ASR Dutch Core Residential Fund), 21 grondgebonden woningen, 16 CPO woningen en een commerciële ruimte. Naar verwachting zal het project in de tweede helft van 2023 worden opgeleverd.

Feestelijk moment
Hoewel de bouw van het nieuwbouwproject in juni vorig jaar al van start ging, organiseerden Bemog Projektontwikkeling West B.V. en Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V. een feestelijke bijeenkomst voor de toekomstige bewoners. Vanwege de coronapandemie was het feestelijke moment, dat eigenlijk bij het slaan van de eerste paal van het project zou plaatsvinden, vertraagd.

Algemeen Directeur Niels Doodeman van Heddes Bouw & Ontwikkeling vertelt: ‘We hebben veel vragen gehad van kopers of er op een later moment alsnog een feestelijk moment zou plaatsvinden. Er was wel wat geduld voor nodig, maar we vinden het erg leuk om te zien dat zo veel toekomstige bewoners deze gelegenheid hebben aangegrepen om de bouw van hun nieuwe huis te vieren en om ook hun toekomstige buren te ontmoeten.’

Wethouder Floor Roduner van de gemeente Haarlem mocht voor de gelegenheid, met behulp van een torenkraan, een grote fles bubbels tegen een betonnen wand stukslaan; een knipoog naar het dopen van schepen. Ook de architecten van HAAVE, Rijnboutt Architecten, waren aanwezig om te proosten op dit startmoment.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?