Invesco Real Estate koopt hotels in Den Haag, Barcelona en Malaga

0

Invesco Real Estate, de vastgoedtak van vermogensbeheerder Invesco, heeft drie hotels gekocht in het kader van haar European Hotel-programma. Met de aankoop benadrukt de vermogensbeheerder dat de hotelsector post-covid weer zeer aantrekkelijke kansen biedt voor beleggers.

De drie gekochte hotels zijn de Holiday Inn Express in Den Haag, Hotel Occidental Barcelona 1929 en het Vincci Selección in Malaga. Zowel de Spaanse steden als Den Haag waren voor de coronapandemie al zeer populair bij buitenlandse bezoekers en hebben zich relatief goed door de crisis geslagen. De totale waarde van de aankoop wordt geschat op ongeveer € 100 miljoen.

Chris Brassington, fondsmanager bij Invesco: “Onze nieuwste hotels in Nederland en Spanje zijn de crème de la crème van de Europese hotelsector; ze liggen allemaal in het midden van een bruisende, internationale stad. Omdat we veel van deze sector verwachten, zijn we van plan om de komende tijd nog meer hotels aan het European Hotel-programma toe te voegen.”

Het European Hotel-programma van Invesco loopt al vijftien jaar en werd in 2021 uitgeroepen tot Global Sector Leader door GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark). Het team beheert meer dan $ 1,8 miljard en belegt in 52 hotels in 11 landen. De 123-kamers tellende Holiday Inn Express in Den Haag wordt gehuurd door Wentmont Hospitality, dat voor de komende 44 jaar een leasecontract met Invesco heeft gesloten.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?