Joint Venture Cadillac Fairview en Boreal IM koopt logistieke portefeuille in haven van Rotterdam

0

De aankoop van het logistieke distributiecentrum Seinehaven, gelegen in de haven van Rotterdam is het debuut van pan-Europese investeringsmanager Boreal Investment Management (Boreal IM) met de logistieke joint venture (JV) met Cadillac Fairview. Cushman & Wakefield is als adviseur betrokken bij de verkoop van deze gebouwen. Het logistieke distributiecentrum omvat zes hoogwaardige logistieke gebouwen van in totaal 97.292m² verhuurbare vloeroppervlakte. De gebouwen hebben altijd een uitstekende bezettingsgraad gekend en zijn volledig verhuurd aan sterke haven gerelateerde huurders.

Het logistieke centrum is gelegen op een sterke en goed bereikbare locatie, aan de Shannonweg 64-86 Rotterdam Botlek. De locatie profiteert van een goede ontsluiting via de weg (snelweg A15), spoor (diverse railvrachtstations), water (naastgelegen binnenvaart terminal en andere Rotterdamse havens) en via de lucht (Rotterdam-The Hague Cargo Airport).

Michel Wilhelm, International Partner Capital Markets van Cushman & Wakefield: “De verkoop deze hoogwaardige logistieke portefeuille illustreert de voortdurende behoefte van nationale en internationale vastgoedbeleggers aan logistiek vastgoed gelegen op A-locaties. De verkochte gebouwen zijn gelegen in de nummer één haven van Europa en zijn continu volledig verhuurd. Wij zijn trots op onze betrokkenheid bij de verkoop van deze iconische en bekende portefeuille. Wij feliciteren Boreal IM en Cadillac Fairview en hun adviseurs met deze geweldige acquisitie.”

Boreal IM zal zich de komende jaren richten op de belangrijkste Europese regio’s, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Spanje, Italië en Polen. Louis-Simon Ferland, oprichter en partner bij Boreal IM: “De overname van deze activa markeert de eerste stap in ons mandaat met Cadillac Fairview. We gaan ons de komende tijd concentreren op gebouwen gelegen in Europese core-locaties waar de fundamentele vraag naar logistieke gebouwen groot is. Ons doel is om lange termijn rendementen te behalen voor onze investeerders. Deze eerste transactie sluit daarbij goed aan om de doelen te realiseren.”

Jenny Hammarlund, hoofd Europa en managing director bij Cadillac Fairview: “De focus van Cadillac Fairview ligt op het uitbreiden van de wereldwijde vastgoedbelangen. De Europese markt is hier een belangrijk onderdeel van. De joint venture met Boreal IM stelt ons in staat om samen met een groep ervaren professionals, een aanzienlijke portefeuille op te bouwen van Europese logistieke en last mile-sectorenmet een sterke vraag naar ESG-gedreven gebouwen. We kijken uit naar een nauwe samenwerking met Boreal IM om deze strategie in de komende jaren verder uit te bouwen”.

De verkopende partij werd geadviseerd door Cushman & Wakefield en voor juridische en fiscale zaken door DLA Piper. De joint venture van de kopers Boreal IM en Cadillac Fairview werd commercieel geadviseerd door Savills, juridisch door Houthoff, fiscaal door PwC en technisch door Arcadis.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?