IWG kondigt forse uitbreiding aan in Nederland: Minimaal 200 nieuwe flexkantoren in de komende 5 jaar vanwege snel toenemende vraag naar hybride werken

0

IWG gaat sterk uitbreiden in Nederland. ’s Werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken met merken als Spaces en Regus wil de komende 5 jaar groeien van 150 naar in totaal zo’n 350 flexibele kantoorlocaties, verspreid over heel het land. Hiermee wil IWG verder inspelen op de explosieve vraag naar flexibele werkruimtes in Nederland. Deze week openen officieel de deuren van het nieuwe Spaces-kantoor in Amsterdam Westerpark, gevolgd door Signature Central Park in Utrecht en een nieuw regionaal Regus-kantoor in Deventer later dit jaar.

De forse uitbreiding van het netwerk in Nederland past binnen de internationale ambities van IWG. Het bedrijf verwacht dit jaar een recordgroei te realiseren en 1.000 nieuwe locaties aan het wereldwijde netwerk toe te voegen.

Gavin Phillips, Regional Vice President, IWG Benelux: “Het is onze ambitie om kantoren te openen van aan de Randstad tot aan het diepe zuiden van Nederland. Overal moeten werknemers de mogelijkheid hebben om dichter bij huis te werken. Niet in de laatste plaats voor de wellbeing van werknemers en de positieve impact op het milieu.”

IWG ziet een stijging in het gebruik van flexibele kantoorruimte, en niet enkel in grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Locaties in Nijmegen (+95%), Arnhem (+59%), Roermond (+58%), Maastricht (+44%) en Eindhoven (+42%) zagen hun maandelijkse bezoekersaantallen in mei stijgen ten opzichte van begin dit jaar nu meer mensen hun tijd verdelen tussen thuis en een lokale werkplek.

“Meer bedrijven begrijpen vandaag de dag de voordelen van hybride werken en geven werknemers de mogelijkheid om te werken waar dat voor hen het handigst en meest productief is. Dat kan thuis zijn, een lokale werkplek of op het hoofdkantoor. We zien in Nederland veel vraag naar kantoorplekken dichter bij huis, in grote steden en kleinere gemeenten. Voor ons belangrijk om ons netwerk fors uit te breiden in het hele land om deze mensen en bedrijven te ondersteunen,” besluit Gavin Phillips.

In navolging van Spaces Westerpark opent dit jaar nog de Signature Central Park in Utrecht, een kantoorgebouw met een park op 45 meter hoogte vlak naast centraal station Utrecht. Het is eveneens het eerste Signature kantoorgebouw in de Benelux. Later dit jaar opent ook een nieuw regionaal Regus-kantoor in Deventer.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?