Habyt co-living wil expanderen in Nederland en stelt Jan-Willem Buissant aan

0

Habyt co-living wil verdrievoudigen in Nederland en staat open voor vastgoedbeleggers en -ontwikkelaars.

● Jan-Willem Buissant is benoemd tot expansiemanager voor de Benelux
● Co-living is een nieuwe categorie en gewild onder institutionele beleggers

Habyt, de grootste en snelst groeiende internationale co-living aanbieder, heeft zijn maximale bezettingsgraad in Nederland bereikt. De herbezettingstijd van de huidige 500 appartementen en wooneenheden in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam en Den Haag, bedraagt zelfs minder dan een etmaal. Co living is een nieuwe beleggingscategorie en gewild onder institutionele beleggers en vastgoedontwikkelaars. Habyt wil nu expanderen en staat weer open voor investeerders en partners. Jan-Willem Buissant is aangesteld om de groei te begeleiden.

De kernexpertise van Habyt is het exploiteren van volledige gebouwen, in nauwe samenwerking tussen de betreffende gemeenten en Habyt´s internationale juristen, waardoor het voor institutionele beleggers mogelijk wordt om te investeren in co-living als een nieuwe beleggingscategorie. Het bedrijf werkt met langlopende huurcontracten van minimaal tien jaar, die een stabiele kasstroom tegen hoog rendement opleveren.

De vraag naar betaalbare, volledig toegeruste wooneenheden is het grootst in de Nederlandse en de Europese binnensteden, vooral onder jonge professionals in de leeftijd van 20 tot 35 jaar – de belangrijkste leden van Habyt. Velen zijn expats, of zogenaamde ´digital nomads´, die het waarderen om deel uit te maken van de hechte, internationale woongemeenschap en die willen profiteren van de flexibiliteit van het co-livingmodel. De appartementen bevinden zich op toplocaties binnen de grote steden, zijn volledig ingericht en van alle gemakken voorzien. Daarbij bieden ze de voorzieningen die passen bij de gemeenschappelijke levensstijl en de behoeften van dit type huurders.

Expansion Manager
Aangezien Habyt verder uitbreidt in Nederland, heeft het bedrijf onlangs Jan-Willem Buissant aangesteld als expansiemanager, om lopende projecten te beheren en de portefeuille uit te breiden. Hij zegt:
“Omdat we volledige bezet zijn, zijn we op zoek naar nieuwe exploitatie van bestaande gebouwen en van nieuwe vastgoedprojecten. In de tweede helft van dit jaar starten we projecten in Madrid, Frankfurt en Berlijn, maar we hebben net ook verschillende huurcontracten getekend voor grootschalige ontwikkelingen in Nederland, waaronder aan de Rotterdamse Blaak.”

Habyt opent tussen 2023 en 2024 drie Nederlandse pijplijnprojecten: twee in Rotterdam, met in totaal 200 wooneenheden, en een project in Leiden, met 214 kamers.

“Voor institutionele beleggers, die altijd op zoek zijn naar een stabiele kastroom uit langlopende huurcontracten, is co-living een nieuwe, gewilde beleggingscategorie”, zegt Lasse Haarstark, Habyt´s VP Global Expansion. “Voor hen is de essentie van Habyt dat we voorspelbare inkomsten genereren die passen bij hun lange termijninvesteringshorizon en projecten realiseren die aansluiten bij de behoeften die leven in de woonmarkten van de metropolen, en wij zorgen ervoor dat die volledig in lijn zijn met de plaatselijke regelgeving.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?