MRP en SPAR tekenen intentieovereenkomst voor WFC Amsterdam

0

Op de PROVADA hebben MRP en SPAR een intentieovereenkomst getekend voor SPAR city met een shop-in-the-shop van The Tosti Club in WFC Amsterdam. De komst van gemakswinkel SPAR past bij de plannen van WFC Amsterdam om te transformeren naar een nieuwe mixed-use plek aan de Westas in Amsterdam.

Foto van links naar rechts Simo El M’Barki (MRP), Ofer Gilboa (MRP), Bart Meijer (MRP), John van der Ent (SPAR), Christian Koopmans (SPAR), Marja van Reijn (MRP)

SPAR city met The Tosti Club in WFC Amsterdam
WFC Amsterdam is bezig met de transformatie van een monofunctioneel gebouwencomplex naar een diverse, duurzame en levendige plek. Dé nieuwe hotspot aan de Westas, waar je graag werkt, woont en elkaar ontmoet. WFC Amsterdam, biedt ruimte aan diverse functies met de belangrijkste pijlers fashion, technologie en creativiteit met spraakmakende voorzieningen, maatschappelijke en culturele activiteiten.

Met de komst van SPAR wordt een eerste stap gezet in het bieden van voorzieningen voor zowel de huurders, bewoners van de short-stay als omwonenden. Het city-format van SPAR, wat zich kenmerkt door het grote aandeel foodservice, is te vinden in binnensteden door heel het land. De gemakswinkels Bart Meijer, CEO MRP: “Het vestigen van de SPAR in de plint van het WFC Amsterdam is onderdeel van de ontwikkelstrategie van MRP om van WFC Amsterdam levendige mixed-use locatie te maken. Wij willen niet alleen voorzien in innovatieve (flex) kantoren, fashion showrooms of congres- en eventfaciliteiten, maar ook aansprekende voorzieningen aanbieden aan onze huurders, bewoners, omwonenden en de lokale en internationale bezoeker. De SPAR past dan ook perfect met hun nationale en internationale herkenbaarheid en het bedienen van de lokale omgeving in onze ambitie voor WFC Amsterdam”.

SPAR richt zich voor een groot deel op passanten, verblijvers en omwonenden. In de winkel kan men terecht bij de shop-in-shop locatie van The Tosti Club voor de Echte Tosti’s. Naast het reguliere foodassortiment zet SPAR groot in op foodservice en de daarbij behorende hospitality beleving voor haar gasten. Dat gebeurt door het voor klanten/gasten mogelijk te maken een vers bereide tosti van The Tosti Club of een vers belegd broodje, een verse salade of smoothie te bestellen of to go mee te nemen. De SPAR city winkel in WFC Amsterdam zal naar verwachting in november worden geopend.

John van der Ent, CEO SPAR Holdings Netherlands: “Iedereen wil tegenwoordig op elk moment van de dag op elke willekeurige plek bediend worden voor elk denkbaar gemak. Het is onze missie om er te zijn op iedere plek, voor ieder moment en voor wie je ook bent. En het leven een klein beetje makkelijker te maken. En dat matcht uitstekend op deze locatie bij het WFC Amsterdam waar men werkt, woont en elkaar ontmoet.”

Transformatie WFC Amsterdam
Het iconische WFC Amsterdam (World Fashion Center), gelegen aan de Westas A10 is sinds 1968 uitgegroeid tot een verzamelplaats voor ondernemerschap en creativiteit. MRP kocht het WFC Amsterdam eind 2018 aan en is druk bezig met de herontwikkelingsplannen voor de transitie van WFC Amsterdam naar een fashion, creatieve tech community, een 24/7 bruisende mixed-use plek met verschillende functies zoals werken, wonen, spraakmakende voorzieningen, een plek die verbonden is met de stad en haar omgeving.

Het huidige WFC Amsterdam biedt verschillende mogelijkheden qua kantoorruimte aan. De ruimtes variëren zowel in oppervlakte, van 50 m² tot 625 m² tot afbouw en aankleding. Er zijn volledig ingerichte kantoorruimtes mogelijk, vergaderruimten, en co-working spaces. Er zijn korte looptijden van de overeenkomsten die variëren van een maand tot een jaar. Tussentijds verlengen van het contract, de ruimte uitbreiden of kiezen voor een kleinere ruimte is hierbij ook mogelijk. Vanwege de ruimte en de uitstekende bereikbaarheid is het een ideale locatie voor ondernemers. Daarnaast zijn er fashion showrooms, een parkeergarage met ruim 850 parkeerplaatsen, het WFC Event Centre voor allerlei soorten events, congressen en beurzen, vergaderfaciliteiten, opslagruimtes en Short Stay.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?