BPD Woningfonds koopt 244 nieuwe energiezuinige middenhuur appartementen aan in Zuid-Holland

0

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling kondigt aan dat BPD Woningfonds in totaal 244 huurappartementen van BPD aankoopt. Deze middenhuur appartementen zijn gelegen in Leidschendam (Leytsche Hof), Den Haag (Proeftuin Erasmusveld) en Waddinxveen (Park Triangel). Met de aankoop van deze nieuwe en energiezuinige middenhuur appartementen geeft BPD Woningfonds uitvoering aan zijn strategische koers om het aanbod van betaalbare huurwoningen te vergroten.

Helma Born, regiodirecteur BPD Zuid-West: “De betaalbaarheid van wonen is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Miljoenen huishoudens – met een inkomen tussen modaal en twee keer modaal – hebben momenteel geen toegang tot de woningmarkt. BPD is ruim 75 jaar geleden opgericht om mensen met een bescheiden portemonnee te helpen aan een woning die past bij hun financiële mogelijkheden. Dat zijn we sindsdien altijd blijven doen. Vanuit BPD Zuid-West zijn we heel blij dat we met deze drie prachtige projecten hier een positieve bijdrage aan mogen leveren.”

Tak Lam, fondsdirecteur BPD Woningfonds: “Nieuwe en betaalbare huurwoningen realiseren is een grote uitdaging in de Nederlandse woningmarkt. Samen met BPD zetten wij ons hiervoor in. We zijn zeer verheugd om deze middenhuur appartementen aan onze portefeuille toe te voegen.”

Over BPD
BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit vier kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 375.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Naast Nederland is BPD ook actief in Duitsland, waar het bedrijf vanuit 10 kantoren werkzaam is onder de naam BPD Immobilienentwicklung. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de.

Over BPD Woningfonds
BPD Woningfonds is een uniek woningfonds dat bestaat uit duurzame, betaalbare nieuwbouwhuurwoningen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen – (her)starters, gezinnen en zelfstandig wonende ouderen. Het fonds beheert appartementen en eengezinswoningen in stedelijke omgevingen binnen en buiten de Randstad, met betaalbare huren – verreweg de meeste tussen 700 en 1.000 euro per maand. Daarmee bedienen ze de groeiende groep mensen die niet in aanmerking komt voor sociale én voor dure huur, of voor wie een koopwoning vooralsnog buiten bereik ligt. BPD Woningfonds heeft de ambitie om circa 15.000 nieuwe, betaalbare en duurzame middenhuurwoningen in beheer te hebben tussen nu 2028.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?