AMST wint Middenhuur Award 2022

0

MRP heeft met het nieuwbouwproject AMST in Amsterdam de Middenhuur Award 2022 gewonnen. Tijdens de PROVADA heeft de jury de prijs toegekend aan AMST vanwege het getoonde lef in het proces, de reproduceerbaarheid, de sociale cohesie die het ontwerp aanjaagt en boven alles voor het vernieuwen en verbeteren van de woonkwaliteit voor middeninkomens. AMST is een duurzame, mixed-use ontwikkeling en maakt betaalbaar wonen mogelijk voor middeninkomens in de levendige metropool Amsterdam.

AMST – duurzame mixed-use nieuwbouwontwikkeling
Van de 252 woningen, verdeeld over 2 gebouwen, is 80% bestemd voor middeldure huurwoningen (variërend van 40 m² tot 140 m²!) en 20% voor woningen in de vrije huursector. Een deel van het middensegment huurwoningen is erg geschikt voor grotere gezinnen met een woninggrootte boven de 100 vierkante meter, wat zeer uitzonderlijk is in Amsterdam.

Bart Meijer, CEO MRP: “Wij zijn blij en trots dat MRP de Middenhuur Award voor AMST heeft gewonnen. Middenhuur is dé smeerolie om de vastgelopen woningmarkt op gang te brengen. Deze award is een grote aanmoediging voor MRP om hiermee door te gaan met een oproep om de ontwikkel- en bouwmogelijkheden voor middenhuur versneld te realiseren”.

AMST ligt op een prachtige plek centraal tegenover het Amstelstation, vlakbij Amsterdam Airport Schiphol en verschillende uitvalswegen. Het wordt een dynamische plek om te wonen, werken, elkaar te ontmoeten en te ontspannen. De stedelijke plint omvat een JUMBO supermarkt, horeca, een foodmarkt, een broedplaats en voorzieningen voor ondernemers. Het project wordt medio 2023 gerealiseerd, is ontworpen door VenhoevenCS architecture+urbanism, ontwikkeld door MRP en wordt gerealiseerd door Heddes Bouw & Ontwikkeling.

Middenhuur Award 2022
Het event vond opnieuw plaats op de Provada-stand van partner PropertyNL in de RAI Amsterdam en trok veel publiek. Dit jaar was het Sander Schimmelpenninck die het event opende. Daarna was het aan de twee initiatiefnemers Jimmy Kools van ontwikkelaar Sustay en Esther Geuting van adviesbureau Stec Groep om het grote publiek duidelijk te maken dat er echt wat aan de hand is met de Nederlandse woningmarkt.

De Middenhuur Award is een initiatief van middenhuur ontwikkelaar Sustay en adviesbureau Stec Groep en werkt met partners TU Delft, Ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties en PropertyNL. Met de award willen alle partijen middenhuur initiatieven nog meer in de schijnwerpers zetten. Het segment voegt veel toe aan de vastgelopen woningmarkt. Zo voorziet het een grote groep Nederlanders die nu tussen wal en schip vallen in het bemachtigen van een betaalbare woning. Kopen is vaak voor de middeninkomens onbereikbaar en voor sociale huur komt men niet in aanmerking. Daarnaast zorgt middenhuur tevens voor doorstroming vanuit sociale huur en bijvoorbeeld bij senioren die een eengezinswoning achterlaten. Met sociale huur en koop mixt het segment bovendien goed en dat zorgt voor nog meer gemixte wijken.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?