Midvast koopt kantoorkraag in Amsterdam-West

0

De Amsterdamse ontwikkelaar Midvast koopt de kantoorkraag aan de Jan Tooropstraat 138-140 in Amsterdam-West, in de wijk Overtoomse Veld. De begane grond en eerste verdieping hebben een oppervlakte van totaal 2.100 vierkante meter. Het werd in de jaren ’70 gebouwd voor de Amsterdamse trombosedienst als artsenlaboratorium. Verkoper Atalmedial heeft dit lange tijd in eigendom gehad en verkoopt het gebouw vanuit strategisch oogpunt.

Midvast onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de buitengevel een upgrade te geven, architectonisch te verbeteren en te verduurzamen. Daarnaast verkennen ze de mogelijkheden om het gebouw te herontwikkelen naar appartementen. Dit zou dan een mix worden van werk- en woonappartementen variërend tussen 40 – 130 vierkante meter.

Roderick Kuitert, Associate Director Agency & MidCap Investments zegt hierover: “In de wijk Overtoomse Veld is de stedelijke vernieuwing in volle gang. De nabije omgeving wordt steeds meer een levendig gebied waar wonen en werken samen komen. Het gebouw en de locatie leent zich daardoor goed voor een eventuele transformatie naar een mix-used gebouw”.

Midvast werd bij de aankoop geadviseerd door Colliers. De verkoper is bijgestaan door Solved.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?