DW Property en RED Company slaan eerste paal voor THIS: een nieuw woon- werkgebied aan het IJ

0

Plekken die werken, wonen en ontspanning op een flexibele manier combineren hebben de toekomst. Onder de naam THIS., realiseren DW Property (voorheen Reggeborgh Vastgoed) en RED Company in Amsterdam-Noord aan de kop van Buiksloterham een mixed-use plan waar wonen, werken en voorzieningen samenkomen op een unieke plek met een prachtig uitzicht op het IJ. Op 02 juni werd het startsein gegeven voor de realisatie. Het ambitieuze plan zal naar verwachting begin 2025 worden opgeleverd.

THIS. is the place
THIS., betreft de transformatie van een vervuild gebied naar een groene en gezonde woon-, werk- en leefomgeving. Het plan is ontworpen door Powerhouse Company en bestaat uit een high-end kantoor van ruim 8.500 m2 v.v.o., 217 appartementen, horeca, parkeervoorzieningen en een gezamenlijke binnentuin. De gebouwen worden verbonden door een groen landschapspark, ontworpen door Delva Landschape Architects. De bouw is in handen van Bouwbedrijf Wessels Rijssen – een VolkerWessels onderneming.

Betaalbare woningen
Twee woongebouwen met in totaal 76 sociale huurappartementen zijn verkocht aan Woonstichting De Lieven de Key. De sociale huurappartementen zijn één- en tweekamerwoningen en worden tussen de 38 m² en 58 m² groot en zullen worden verhuurd aan starters op de woningmarkt. THIS. geeft daarmee antwoord op de almaar toenemende vraag naar goede, duurzame en betaalbare woningen in Amsterdam.

Eelco Siersema, directeur Vastgoed van Lieven de Key: “Fijn dat dankzij deze ontwikkeling woonstarters de kans krijgen om in THIS. hun wooncarrière te beginnen. Dit woonconcept draagt bij aan onze ambitie om Amsterdam toegankelijk te maken en te houden voor de jonge woonstarter met een kleine beurs.

De drie overige gebouwen, bestaande uit een kantoorgebouw en twee woongebouwen, aan het IJ worden door de hoogwaardige architectuur een verrijking van de skyline van Amsterdam.

Next-level werken
Het kantoorgebouw THIS. zal een unieke kantoorervaring bieden waarbij flexibiliteit, gezondheid en ontmoeten centraal staan en daarbij perfect aansluit bij de veranderende werktrends. Een plek waar gezondheid één van de drijvende principes is dankzij een groen atrium en hoogwaardige klimaat- en ventilatiesysteem. Dit is ook terug te zien in ambities op het gebied van duurzaamheid en gezondheid: WELL Gold en BREEAM Excellent. Ook zorgt het veelvoud aan voorzieningen – dakterras, café en restaurant – ervoor dat THIS. naast een state-of-the-art kantooromgeving ook een echte ontmoetingsplek wordt.

Guus Tennekes, ontwikkelaar RED Company
“Met een omvang van ruim 8.500 m² v.v.o. en ruime, open vloeren zorgt het kantoor van THIS. voor veel flexibiliteit en mogelijkheden. Gecombineerd met panoramisch uitzicht over Amsterdam is THIS. the place to be”

Een bruisende gemeenschap
De twee woongebouwen bestaan uit 141 vrije sectorhuurappartementen en diverse gemeenschappelijke voorzieningen waar mensen kunnen ontspannen of elkaar ontmoeten. De bovenste etage wordt ingericht als gedeelde werkruimte en shared dining- and livingroom. Mensen kunnen op het rooftop terrace genieten van het uitzicht over het IJ, het centrum en de Houthavens. De appartementen zijn door de variatie in grootte aantrekkelijk voor zowel starters als gezinnen en/of senioren. De vrije sector huurappartementen worden toegevoegd aan de woningportefeuille van DW Property.

Rinze Hartelman, ontwikkelaar DW Property
“We hebben op een prachtige plek een bijzonder gezonde, duurzame en inclusieve woon- en werkomgeving ontwikkeld. Daarbij zijn we de nodige uitdagingen niet uit de weg gegaan: een lage EPC eis, klimaatbeheersing, waterberging en een duurzaam WKO-systeem gecombineerd met stadsverwarming. Dit was nooit gelukt zonder het betrokkenheid van onze partners en het projectteam van de Gemeente Amsterdam”

Beste van beide werelden
Buiksloterham verandert van een industrieel bedrijventerrein in een circulaire stadswijk gericht op wonen en werken. Het gebied aan de noordelijke IJ-oever is een van de meest veelbelovende gebieden in Amsterdam met een enorme potentie.

Project Credits
Ontwikkelaar: DW Property
Ontwikkelaar: RED Company
Hoofdaannemer: Wessels Rijssen
Architect: Powerhouse Company
Landschap architect: Delva Landscape Architecture Urbanism
Constructeur: Van Rossum
Installatiesadvies: Van Losser Installatiegroep
Bouwfysica, BREEAM & WELL: DGMR
Marketing en design: George & Harrison
Branding: Build in Amsterdam
Vastgoedadvies: Van Gool Elburg, CBRE
Juridisch advies: Lexence
Fiscaal advies: PWC

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?