Hester van Buren vertrekt bij woningcorporatie Rochdale

0

Hester van Buren wethouder Financiën.

Hester van Buren vertrekt bij woningcorporatie Rochdale. Ze was hier twaalf jaar bestuurder, sinds 2015 voorzitter van de Raad van Bestuur. De Partij van de Arbeid draagt haar voor als wethouder Financiën in het nieuwe bestuurscollege van de gemeente Amsterdam.

De gemeenteraad moet haar voordracht nog bekrachtigen in de vergadering van 1 juni aanstaande. De kandidatuur van Hester werd vandaag bekend gemaakt bij de presentatie van het collegeakkoord en de beoogde wethoudersploeg voor de komende vier jaar.

Hester krijgt de portefeuille Financiën, Personeel en Organisatie, Luchthaven en Zeehaven. De overstap naar de politiek komt snel en onverwacht. Rochdale betreurt haar vertrek, maar heeft veel vertrouwen in de organisatie die er staat. Hester was drijvende kracht achter de enorme ontwikkeling die Rochdale de afgelopen twaalf jaar heeft doorgemaakt tot de toonaangevende corporatie die het nu is.

Nico Overdevest, medebestuurder bij Rochdale: ‘Echt heel jammer dat Hester weggaat. Ze is het gezicht van Rochdale en een geweldige collega. Maar we hebben we alle begrip voor haar besluit en we feliciteren de gemeente Amsterdam. Ze is een aanwinst voor het bestuur van deze stad. Rochdale kan het hebben. Onze organisatie en de koers die we hebben uitgestippeld staan als een huis.’

De Raad van Commissarissen gaat nu snel op zoek naar een oplossing. Paul Vismans, voorzitter RvC: ‘We gaan op zoek naar een nieuwe bestuurder. Het zijn grote schoenen om te vullen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit op afzienbare termijn gaat lukken. Rochdale is een geweldig bedrijf om bestuurder van te zijn.’

Afscheid van Rochdale
In 2010 begon Hester als bestuurder bij Rochdale, met 500 medewerkers en 38 duizend woningen een van de grote woningbouwspelers in de metropoolregio Amsterdam. Vijf jaar later, in 2015, werd ze benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur.

Voor en naast Rochdale
Voordat Hester bij Rochdale aan de slag ging, was ze directeur Wonen bij woningcorporatie Stadgenoot (2008-2010) en daarvoor directeur Woondiensten bij de Algemene Woningbouw Vereniging (AWV, 1999-2008). Hester van Buren woont in Amsterdam. Ze is in 1965 geboren in Sneek, getrouwd, heeft drie dochters, een zoon en is oma van drie kleinkinderen.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?