Nuveen Real Estate lanceert wereldwijd impactplatform gericht op wijkverbetering en het welzijn van inwoners

0

Nuveen Real Estate lanceert een impactplatform, Impact Investing Sector genaamd, dat zich richt op het opbouwen en versterken van de vitaliteit van hele wijken. Dit gebeurt door het leven van de inwoners te verrijken met duurzame oplossingen.

Deze nieuwe wereldwijde vastgoedstrategieën richten zich op een aantal urgente sociale en milieuproblemen in de VS, Europa en de regio Azië-Pacific. Groeidoel is om tegen 2026 $15 miljard aan impact-vastgoedbeleggingen te hebben.

Het mandaat richt zich specifiek op het verbeteren van hele wijken en buurten met aanvullende diensten, het verhogen van de kwaliteit van leven van inwoners die bovendien financieel gunstig uitvalt. Daarnaast wordt zorggedragen voor betaalbare, duurzame woningen die tegen een klimaatstootje kunnen. De strategieën zijn gestut op de wens van Nuveen Real Estate om de wereldwijde vastgoedportefeuille tegen 2040 aan de net-zero-doelstellingen te laten voldoen.

“Nuveen is een pionier op het gebied van impact investing en we hebben het concurrentievermogen om hiermee wereldwijd marktleider te zijn”, zegt Chris McGibbon, Global Head of Real Estate bij Nuveen. McGibbon vertrouwt erop dat dit nieuwe impactplatform de meest hachelijke problemen waar lokaal vastgoed onder gebukt gaat, aanpakt.

Impact Investing Sector investeert in projecten die zich in het beginstadium bevinden. Doel is om het aanbod aan sociale en betaalbare huurwoningen voor lage inkomens en kansarme groepen te vergroten. Daarnaast richt het impactplatform zich op het opnieuw opstarten van projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs en openbaar vervoer. “We zetten onze vastgoedkennis dus niet alleen in om wijken te voorzien van betaalbare woningen”, zegt McGibbon.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?