Grootschalige vernieuwing voor winkelcentrum De Tuinen

0

De Tuinen in Naaldwijk, het grootste winkelcentrum in het Westland, gaat vanaf komende maand op de schop. Het centrum van 15.000 vierkante meter wordt gerenoveerd en het retail aanbod geoptimaliseerd.

De winkelpassages krijgen prominentere, transparante entrees en een nieuwe vloer- en wandafwerking. Hierdoor krijgen ze een beter zichtbare, modernere en lichtere uitstraling. De verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting en het binnenklimaat wordt verbeterd. Op het centrale plein maken nieuwe horecaterrassen, openbare zitplaatsen en bomen bovendien de winkelervaring in De Tuinen voor de bezoekers nog prettiger.
De verbouwing wordt in fases uitgevoerd, zodat alle winkels open kunnen blijven. De werkzaamheden vinden plaats achter afzettingen waardoor hinder voor het publiek tot een minimum wordt beperkt. Het project zal begin 2023 worden afgerond.

Een aantal winkels zal verplaatsen binnen het winkelcentrum. Juwelier Lucardi verhuist naar de tegenoverliggende winkelruimte van 139 vierkante meter. Kledingwinkel Gerry Weber kiest voor een grotere winkel van 177 vierkante meter. De huidige winkelruimte wordt getransformeerd naar een horecabestemming. Trekker Rituals gaat van een unit aan de buitenzijde, naar een prominente nieuwe ruimte van 205 vierkante meter op het centrale plein in De Tuinen.

Colliers en 3W adviseerden Pensioenfonds Rail & OV bij de transacties. Colliers is ook verantwoordelijk voor het volledige property management en branding van het winkelcentrum. 3W real estate is tevens de projectontwikkelaar van de verbouwing. Het ontwerp komt van architectenbureau RPHS+ en de realisatie wordt verzorgd door Verhoeven Vastgoedverbeteraars.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?