Frasers Property Industrial sluit huurovereenkomst voor DC Hazeldonk met Neele-Vat

0

• Frasers Property Industrial verhuurt DC Hazeldonk aan Nederlands familiebedrijf Neele-Vat
• Het duurzame logistieke distributiecentrum omvat 11.000 m² en is de eerste brownfield-ontwikkeling van Frasers Property Industrial in Nederland
• De huurovereenkomst werd ondertekend kort nadat Frasers Property Industrial DC Hazeldonk in december had opgeleverd

Frasers Property Industrial heeft een huurovereenkomst gesloten met logistiek dienstverlener Neele-Vat voor DC Hazeldonk. Het 11.000 m² grote state-of-the-art distributiecentrum in Hazeldonk, Nederland, bestaat uit geavanceerde magazijnfaciliteiten, een mezzanine en kantoorruimte.

De langlopende huurovereenkomst werd in februari, slechts enkele weken na de oplevering van de faciliteit, door makelaar Cushman & Wakefield uitgevoerd. Neele-Vat is sinds deze maand operationeel in DC Hazeldonk.

DC Hazeldonk is de eerste brownfield-ontwikkeling van Frasers Property Industrial in Nederland en werd volgens planning in december 2021 opgeleverd.

Meer dan 80 procent van de bouwmaterialen zijn afkomstig van duurzame bronnen, en DC Haseldonk voldoet aan de nieuwste duurzaamheidsnormen waaronder een BREEAM-NL ‘Excellent’-certificering. Het state-of-the-art distributiecentrum omvat ook CO2 gestuurde ventilatiesystemen, parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen met oplaadstations, een gebouwbeheersysteem, geïnstalleerde PV-zonnepanelen en waterbesparingsprogramma’s.

Alexander Heubes, Managing Director Europe bij Frasers Property Industrial, zegt: “Wij zijn verheugd om het Nederlandse familiebedrijf Neele-Vat te mogen verwelkomen in onze unieke single tenant faciliteit in Hazeldonk. Aangezien dit onze eerste brownfield ontwikkeling in Nederland is, zijn wij er bijzonder trots op dat wij – samen met Goldbeck Nederland – een tijdige en efficiënte oplevering hebben bereikt.”

Hiltjo van Dam, Director bij Neele-Vat, zegt: “DC Hazeldonk is ideaal gelegen dankzij de nabijheid van de snelwegen A16, A27 en A58, de havens van Rotterdam en Antwerpen en de Belgische grens. Deze strategische ligging ondersteunt onze groeistrategie voor warehousing, douane, lucht- en zeevracht en Europese distributie. De site is een perfecte aanvulling op onze andere distributiefaciliteiten op hetzelfde bedrijventerrein.”

DC Hazeldonk ligt in de regio West-Brabant, die in 2020 werd gerangschikt als de op één na grootste logistieke hotspot van Nederland. Het terrein ligt op ongeveer 30 minuten van de havens van Antwerpen en Rotterdam, waardoor het bereikbaar is voor ongeveer 170 miljoen consumenten binnen een straal van 500 km.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?