Starz Real Estate verstrekt een financiering van €68.520.500 aan Union Street Investment voor haar Nederlandse kantorenportefeuille

0

Starz Real Estate heeft een senior lening van € 68,5 miljoen verstrekt aan Union Street Investments. Union Street is opgericht door een in de VS gevestigd investeringsfonds als investeringsplatform in de Nederlandse vastgoedmarkt. Het platform bestaat uit een 8-tal kantoren met een totale oppervlakte van ca. 66.000 m², gelegen op toplocaties in Nederland. De lening omvat een term loan van € 58,3 miljoen en een capex-faciliteit van € 10,2 miljoen om verdere renovatiewerkzaamheden aan de gebouwen te financieren.

Union Street bestaat uit zowel gestabiliseerde kantoren als kantoren waar nog significante waarde aan toegevoegd kan worden middels renovatie en verhuur. De kantoren zijn overwegend gelegen in de G5 steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven. De acht kantoorgebouwen zijn verhuurd aan ruim 64 huurders.

Sinds de oprichting in 2015 wordt Union Street exclusief gemanaged door Spring Real Estate, een Amsterdams vastgoedadviesbureau dat is opgericht in 2011. Sjors van Iersel, Senior Advisor bij Spring Real Estate: “We zijn zeer tevreden met de op maat gemaakte lening waarmee we de voorgestelde capex-projecten in de hele portefeuille kunnen starten. Starz heeft bewezen flexibel te zijn en heeft de lening aangepast om het geplande renovatieprogramma in sommige panden optimaal te ondersteunen”.

Maarten de Jong, Partner Debt & Structured Finance EMEA bij Cushman & Wakefield: “Het financieringslandschap voor value-add kantoorportefeuilles is zeer competitief en we merkten dat er voldoende liquiditeit beschikbaar was in de markt, aangezien financiers de kracht van Spring’s businessplan erkenden. Na een zeer competitief proces positioneerde Starz zichzelf als de meest competitieve financier – alle partijen zijn tevreden met het resultaat en de lening markeert het begin van een solide relatie.”

Limor Shilo, Head of Origination bij Starz Real Estate: “We zijn verheugd Union Street Investments te ondersteunen met deze lening. Union Street zal profiteren van de sterke vraag naar gerenoveerde kantoorruimte in Nederland. Het investeringsprogramma dat Spring voor ogen heeft, zal de gebouwen transformeren in levendige, hoogwaardige kantoren op hun respectieve locaties. De kantoren zullen ook profiteren van Spring’s sterke track record bij het uitvoeren van dergelijke projecten in de afgelopen jaren.”

Union Street Investments werd commercieel geadviseerd door Cushman & Wakefield en Spring Real Estate en juridisch vertegenwoordigd door Loyens & Loeff. Starz werd juridisch vertegenwoordigd door Eversheds Sutherland.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?