CORUM neemt hoofdkantoor Royal HaskoningDHV in Amersfoort over van Wisdom B.V.

0

Vermogensbeheerder CORUM heeft het internationaal hoofdkantoor van advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV in Amersfoort overgenomen van Wisdom B.V. Het kantorencomplex is een uitbreiding van de portefeuille van CORUM Origin, het vastgoedfonds van CORUM dat investeert in de eurozone.

Het complex bestaat uit twee afzonderlijke gebouwen die via de kelder met elkaar verbonden zijn. Gebouw ABC, ontworpen door architect David Zuiderhoek, is gebouwd in 1970 en telt een vloeroppervlakte van 18.007 m². Het aangrenzende gebouw D is gebouwd in 1999 en heeft een totale oppervlakte van 8.148 m².

Sinds de oplevering is het gebouw volledig verhuurd aan onafhankelijk advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, dat er zijn internationaal hoofdkantoor van heeft gemaakt. In 2011 heeft de huurder nog een volledige renovatie uitgevoerd, waarmee het de gebouwen van energielabel G naar energielabel A opschaalde. Het complex wordt door de Dutch Green Building Council erkend als een van de meest duurzame kantoorgebouwen in Nederland.

Philippe Cervesi, Directeur Investeringen van de CORUM Groep: “In vastgoed hoor je vaak dat het gaat om locatie, locatie, locatie. Maar bij CORUM hebben we een ander credo, namelijk: huurder, huurder, huurder. Omdat het de huurder is die, door huur te betalen, waarde creëert in een gebouw. Daarom is de zorgvuldige investeringskeuze voor een pand niet alleen gebaseerd op bijvoorbeeld de ligging, toegankelijkheid en kwaliteit van de constructie, maar ook en vooral op de nauwkeurige analyse die wij maken van elke potentiële huurder.”

De huurovereenkomst van Royal HaskoningDHV heeft nog een resterende looptijd van 7,2 jaar. Wisdom B.V. werd bij deze transactie geadviseerd door CBRE.

CORUM Origin
CORUM Origin is een open-end vastgoedbeleggingsfonds dat investeert in vastgoed in de eurozone. Particuliere en zakelijke investeerders kunnen beleggen in het fonds door een of meerdere aandelen aan te schaffen. Een CORUM Origin-aandeel kost momenteel 1.135 euro.

De door CORUM Origin gedane investeringen zijn geen garantie voor de toekomst. Het rendement van het vastgoed op het moment van aankoop houdt geen rekening met de kosten van het vastgoedfonds en geeft geen indicatie van de jaarlijkse performance.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?