Cofinimmo verwerft woonzorgcentrum in aanbouw in Nederland

0

Cofinimmo groep (Euronext Brussels: COFB) verwierf een perceel grond waarop momenteel een woonzorgcentrum (1) gebouwd wordt in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het investeringsbudget (perceel grond en werken samen) bedraagt ongeveer 26 miljoen EUR. De site is reeds voorverhuurd aan zorguitbater Stichting tanteLouise, een toonaangevende zorginstelling in Nederland, gespecialiseerd in ouderenzorg.

Jean-Pierre Hanin, CEO van Cofinimmo: “Met de verwerving van dit nieuwe woonzorgcentrum in aanbouw bevestigen wij opnieuw ons engagement om actief deel te nemen aan de uitbreiding en de vernieuwing van de zorgvastgoedportefeuille in Europa in het algemeen, en in Nederland in het bijzonder. Daarnaast zijn wij verheugd ons partnerschap met Stichting tanteLouise te kunnen versterken.”

(1) In Nederland algemeen bekend als verpleeghuis.

De site
Het nieuwe woonzorgcentrum wordt gebouwd in het centrum van Hoogerheide, een deelgemeente van Woensdrecht die 22.000 inwoners telt. Het zal in de nabijheid van winkels, groenzones en woonwijken liggen en een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer (bushalte op 100 m), evenals met de fiets en de wagen genieten. Bovendien zal het beschikken over voldoende parkeergelegenheid (ondergrondse parking met 97 parkeerplaatsen voor wagens en een fietsenstalling voor 35 fietsen, alle voorzien met laadpalen voor elektrische fietsen).

Met een oppervlakte van ongeveer 7.400 m² en 138 bedden zal het nieuwe woonzorgcentrum deels het tekort aan opvangcapaciteit in de regio compenseren. In dit woonzorgcentrum zal eveneens dagopvang voorzien zijn. Moderne en duurzame materialen met een lange levenscyclus en de recentste technieken (geothermie, ruime waterbuffering, zonnepanelen) zullen aangewend worden. Een energielabel van niveau A wordt bijgevolg beoogd voor deze site.

De verrichting
Cofinimmo verwierf dit te bouwen woonzorgcentrum via een dochtervennootschap. Het investeringsbudget bedraagt ongeveer 26 miljoen EUR.

Cofinimmo laat de werkzaamheden uitvoeren in het kader van een turnkey project. Deze zijn begin januari 2022 van start gegaan en de oplevering van de site is momenteel gepland voor Q1 2024.

De bedragen voor de bouwwerken zullen betaald worden naarmate de vordering van de werf. Deze die in 2022 dienen betaald te worden voor dit project werden niet opgenomen in de investeringsraming voor 2022, zoals gepubliceerd in sectie 11.1 van het persbericht van 24.02.2022.

Cofinimmo sloot een dubbel netto (2) huurovereenkomst af met Stichting tanteLouise voor een looptijd van 20 jaar die zal aanvangen bij de voorlopige oplevering van de site. De huurgelden zullen jaarlijks geïndexeerd worden volgens de Nederlandse consumentenprijsindex en het brutohuurrendement zal circa 5% bedragen.

De uitbater
Stichting tanteLouise is, met 17 woonzorglocaties in de regio Noord-Brabant, een belangrijke regionale speler. De organisatie behoort op het gebied van innovatie en vernieuwing tot de toonaangevende zorginstellingen in Nederland, gespecialiseerd in ouderenzorg. De stichting telt ruim 2.500 professionele medewerkers en vrijwilligers die instaan voor intramurale zorg aan meer dan 1.150 residenten, dagbesteding aan meer dan 400 cliënten en specialistische thuiszorg.

(2) De eigenaar staat hoofdzakelijk in voor de onderhoudskosten van het dak en de structuur van het gebouw.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?