The Joan is opgeleverd: multifunctioneel kantoorgebouw langs de A10

0

Being levert het moderne en duurzame kantoorgebouw The Joan op aan eigenaar Jacana B.V., een SPV van Goldman Sachs en Cromwell Property Group (Cromwell). Dit heugelijke moment werd in bijzijn van wethouder Axel Boomgaars van gemeente Ouder-Amstel feestelijk gevierd met alle betrokkenen in het nieuwe pand aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Duivendrecht. Na een periode van afbouwen en inrichten verwelkomt The Joan de komende maanden haar eerste huurders.

The Joan is een blikvanger langs de A10 bij Amsterdam. Het unieke ontwerp van OZ kenmerkt zich door een glazen gevel met stalen kruizen en een open uitstraling. Het gebouw bestaat uit circa 24.000 m² flexibele kantoor- en creatieve bedrijfsruimte verdeeld over acht verdiepingen (The Joan I). Naast het kantoorgebouw is een afzonderlijk parkeerhuis gerealiseerd met een grote fiets- en scooterstalling en 376 autoparkeerplekken, waarvan 30 voor elektrische auto’s (The Joan II). Met zowel een BREEAM Excellent als een WELL Platinum certificaat, is The Joan één van de meest vooruitstrevende kantoorgebouwen van Metropoolregio Amsterdam.

Dirk Dekker, mede-oprichter en CEO van Being: “The Joan speelt in op de toenemende vraag naar een duurzame en gezonde werkomgeving op een goed bereikbare locatie. Het is mooi om te zien dat dit gebied en de gebouwen echt de kwaliteit hebben gekregen die we voor ogen hadden. We zijn zeer verheugd dat we The Joan hebben opgeleverd.”

Flexibiliteit, duurzaamheid en gezond werken zijn de belangrijkste speerpunten van The Joan. De ruime verdiepingen kunnen volledig naar wens worden ingedeeld en bieden de mogelijkheid tot onderlinge interne trapverbindingen. De open entrees en horecafunctie op de begane grond verbinden het gebouw met de publieke ruimte. Grote raampartijen zorgen voor veel natuurlijk licht en een wijds uitzicht over de stad. Iedere etage is voorzien van groene wanden (de groene longen van het gebouw) die leven en kleur toevoegen aan de werkomgeving. Duurzame oplossingen zoals een mossedumdak, waterreservoirs en klimaatplafonds zorgen niet alleen voor een uiterst energiezuinig gebouw, maar dragen ook bij aan een gezonde en comfortabele werkplek.

Axel Boomgaars, wethouder gemeente Ouder-Amstel: “The Joan is een prachtig voorbeeld van waar we als gemeente Ouder-Amstel naartoe willen in dit gebied, dat wij Werkstad OverAmstel noemen. Het gebouw biedt een diversiteit in werkvormen. Het voegt kwaliteit toe die de Werkstad prettiger maakt om te verblijven en er wordt een verduurzamingsslag gemaakt. Door wonen toe te voegen in andere delen van het gebied, komt de Werkstad tot leven. The Joan is daarin een stoere pionier.”

The Joan staat in het opkomende deelgebied Werkstad OverAmstel, dat ligt ingeklemd tussen Amsterdam Amstelkwartier en De Nieuwe Kern (Amsterdam Zuidoost). Het vormt een ideale vestigingsplek voor een diversiteit aan kantoren en creatieve bedrijvigheid in onder andere de media-, tech- en modesector. Het complex bevindt zich aan de Joan Muyskenweg tegenover het hoofdkantoor van G-Star en vlakbij het nieuwe, door Being ontwikkelde, houthybride hoofdkantoor van DPG Media.

The Joan is een ontwikkeling van Being en Steengoed BMA in samenwerking met vastgoedinvesteerder Cromwell Property Group. Het ontwerp van The Joan is van OZ en Arcadis. Drees & Sommer was verantwoordelijk voor het bouwmanagement. De bouw van het nieuwe kantoorgebouw was in handen van Visser & Smit Bouw in samenwerking met Kropman Installatietechniek.

PROJECTGEGEVENS
Locatie: Amsterdam-Duivendrecht
Omvang project: 24.000 m²
Programma: Kantoor/Horeca/Parkeren

PROJECT CREDITS
Ontwikkelaars: Being in samenwerking met Steengoed BMA
Asset Management: Cromwell Property Group
Architect: OZ
Hoofdaannemer: Visser & Smit Bouw in samenwerking met Kropman Installatietechniek
Constructeur: Arcadis
Installatieadviseur: Arcadis
Projectmanagement: Drees & Sommer

OVER BEING
Als onderdeel van een nieuwe generatie ontwikkelaars realiseert Being duurzame gebieden die mensen helpen het beste uit zichzelf te halen. De ontwikkelaar is onder meer bekend van nhow Amsterdam RAI (het grootste nieuwbouwhotel van de Benelux). Tot de lopende projecten behoren onder andere Mediavaert (het houthybride kantoor van DPG Media) en VDMA (een levendige stedelijke hub met woningen, kantoren, openbare ruimte mét stadsbos in Eindhoven). In Nederland is Being de eerste vastgoedontwikkelaar met een B Corp certificering. Want we zijn overtuigd van het idee dat we allemaal onderdeel zijn van something bigger. Meer informatie: www.being.nl

OVER CROMWELL PROPERTY GROUP
Cromwell Property Group (ASX:CMW) (Cromwell) is een vastgoedinvesteerder met activiteiten op drie continenten en een wereldwijde investeerdersbasis. Cromwell is opgenomen in de S&P/ASX 200. Op 31 december 2021 had Cromwell € 7,8 miljard AUM in Australië, Nieuw-Zeeland en Europa.
In Europa heeft Cromwell een vastgoedportefeuille ter grootte van €3,8 miljard verdeeld over meer dan 150 objecten met 1.800 huurders. Cromwell is sinds december 2000 actief in de Benelux. De huidge portefeuille heeft een grootte van circa € 900 miljoen, met 219 huurders verdeeld over 20 objecten. De kracht van Cromwell ligt in het lokale platform van 220 mensen in 17 kantoren in 11 Europese landen. Meer informatie: www.cromwellpropertygroup.nl

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?