Vastgoedpartijen investeren miljoenen in Healthy Workers

0

Totaal aan groeikapitaal in Nederlandse proptech start-up bedraagt nu €3,6 miljoen na laatste financieringsronde.

Healthy Workers , een Nederlandse proptech start-up, heeft een nieuwe investeringsronde opgehaald bij bestaande investeerders. Onder de investeerders bevinden zich gerenommeerde namen uit de vastgoedwereld zoals Eddy Smit (MVGM), Schroders Capital (voorheen Cairn Real Estate), Daan van de Vorm (VORM), IMP Participaties en Timeless Investments.

Healthy Workers heeft daarmee zijn late seed-ronde afgerond waardoor de totale investering in het bedrijf nu €3,6 miljoen bedraagt. Het bedrijf wil met deze laatste kapitaalinjectie de huidige groei binnen Nederland versnellen, de eerste stap in Duitsland zetten en zich klaarstomen voor een Series A-investering in 2023.

Healthy Workers, geleid door Guus Meulendijks (mede-oprichter B.Amsterdam) en Jonatan Roose, is op een missie om elk gebouw slim, duurzaam en gezond te maken. Met het ESG- & Smart Building-platform helpt Healthy Workers vastgoedbeheerders en -eigenaren inzicht krijgen in de energie- en binnenklimaatprestaties van hun portefeuilles. Slimme analyses zorgen voor het zo optimaal en efficiënt mogelijk laten presteren van het gebouw en de bedrijfsvoering. Healthy Workers wordt inmiddels ingezet voor ruim 600.000 m² aan gebouwen in Nederland en sloot onlangs nog een grote deal voor 41 logistieke panden.

Elk gebouw moet in 2050 klimaatneutraal zijn en in 2030 dient de uitstoot zelfs al gehalveerd te zijn, een enorme uitdaging.

Guus Meulendijks: “Vastgoed moet nu in actie komen, want 90 procent van de gebouwen presteert niet naar vermogen en 70 procent zelfs matig tot slecht. Je kunt alleen geen verbeteringen aanbrengen als je niet weet waar het probleem zit. Dankzij onze datagedreven aanpak maken we van elk vastgoedbedrijf een techbedrijf en maken we elk gebouw slim. Wij meten, analyseren en verbeteren de ESG- en gezondheidsprestaties van gebouwen. Ons Healthy Workers-platform biedt vervolgens het fundament voor een duurzame transformatie.”

Eddy Smit, mede-eigenaar MVGM en investeerder in Healthy Workers op persoonlijke titel: “Om Nederlands vastgoed op tijd klimaatneutraal te krijgen, is de versnelde adoptie van technologie en data essentieel. Healthy Workers heeft de ‘sweet spot’ gevonden door asset management en gebouwbeheer datagedreven te maken voor de belegger, beheerder en gebruiker. Je kunt hun platform zien als de Google Analytics voor gebouwen.”

Over Healthy Workers
Healthy Workers is in 2016 opgericht. De proptech startup heeft als doel elk gebouw slim, duurzaam en gezond te maken. Het Healthy Workers-platform wordt inmiddels ingezet voor ruim 600.000 m² aan gebouwen in Nederland. In totaal heeft het bedrijf €3,6 miljoen euro seed-kapitaal opgehaald.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?