Stijgende vraag naar hybride werkplekken vult nieuwe Spaces Westerpark in recordtijd

0

In het kort:

  • Vraag naar hybride werken stijgt sinds coronapandemie explosief
  • Nieuw flexkantoor in Amsterdam biedt bijna 10 duizend vierkante meter aan faciliteiten om groei hybride werken te ondersteunen
  • Eerste Spaces in Europa met innovatieve werkplekken van Open Desk

Hybride werken is sterk in opkomst. Het kunnen combineren van thuiswerken en werken op kantoor is tijdens de coronapandemie voor veel werknemers een cruciale arbeidsvoorwaarde geworden. Het nieuwe kantoor van Spaces in Amsterdam Westerpark speelt hierop in met nieuwe faciliteiten om zelfstandigen en bedrijven te helpen de overstap naar hybride werken te maken. De nieuwste Spaces locatie is vanaf deze maand dan ook volledig verhuurd.

Uit internationaal onderzoek van IWG – het moederbedrijf van Spaces – blijkt dat de vraag naar hybride werken de afgelopen tijd sterk is toegenomen. Ruim de helft van de ondervraagde kantoormedewerkers geeft aan dat ze van baan zouden wisselen als ze weer vijf dagen in de week op het hoofdkantoor verwacht zouden worden. Ook Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft aan dat de komende periode ruimte biedt om over te gaan op hybride werken. Van Gennip roept werkgevers en werknemers op om hier goede afspraken over te maken en werkt aan een Agenda voor de toekomst.

Open Desk
Spaces Westerpark is het zevende Spaces-kantoor in Amsterdam met nieuwe faciliteiten en innovatief meubilair om hybride werken te ondersteunen. Zo is Westerpark de eerste Spaces-locatie in Europa die gebruik maakt van Open Desk; een slimme, milieuvriendelijke en comfortabele werkplek die is ontwikkeld met ‘social distancing’ in gedachten. Het is een moderne versie van de office cubicle. De bureaus vormen een perfecte tussenoplossing door meer privacy te bieden dan een co-working space maar meer vrijheid dan een privé-kantoor. Het ontwerp van Open Desk is afkomstig van better space; better people en is ontwikkeld in samenwerking met design experts. Het ‘room-within-a-room’-concept straalt het comfort van een eigen woonkamer uit, compleet met een muur van planken die je kunt decoreren met planten, boeken en fotolijsten.

Future of Work
Om de toekomst van werken volledig tot uiting te laten komen in het nieuwe kantoorpand, heeft Spaces de krachten gebundeld met de belangrijkste innovators op het gebied van hybride werken. Zo vind je er naast Open Desk de Dancing Office van Vitra. Dankzij diverse combinaties van scheidingswanden en meubilair op wielen kunnen teams ontelbare kantoorinrichtingen en werksituaties creëren en spontaan aanpassen aan verschillende teamgroottes of ruimtefuncties. Met Kollekt FM openen members met behulp van muurstickers de perfecte werk Spotify-playlist op hun telefoon en de relaxstoel van Beddery gebruikt lage frequentie geluidsgolven om de bloedsomloop te stimuleren en faciliteert hiermee korte maar diepe ontspanningen. Andere partners die hebben bijgedragen zijn Kvadrat, Steelcase en NatureConnect van Signify. Het volledige overzicht is hier te bekijken.

Groei flexkantoren
Om te voldoen aan de snelgroeiende vraag naar flexibel werken opent IWG dit jaar nog meer kantoren in Nederland en verwacht het in totaal 1.000 nieuwe locaties aan het wereldwijde netwerk toe te voegen. IWG beschikt over 3.500 flexkantoren ter wereld waarvan 130 in Nederland. Spaces Westerpark, één van de nieuwste in het netwerk, is gevestigd in het voormalige pand van advocatenkantoor Kennedy Van der Laan aan de Haarlemmerweg, die het centrum van Amsterdam verbindt met Sloterdijk en Haarlem. De locatie is daardoor zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?