Mitiska REIM breidt uit in Nederland met de aankoop van een retail center in Beek

0

Mitiska REIM, de toonaangevende gespecialiseerde investeerder in convenience real estate binnen Europa, heeft vandaag de aankoop aangekondigd van winkelcentrum Makado Beek van Syntrus Achmea. Makado Beek werd verworven namens het fonds First Retail International 2 (FRI 2) in een samenwerking met lokale co-investeringspartner en asset manager 3W Real Estate. Het is een van de grootste winkelcentra in Nederland en trekt meer dan 3 miljoen bezoekers per jaar.

Makado Beek, gelegen in Beek in het zuidoosten van Nederland, heeft een bruto verhuurbaar vloeroppervlak (BVO) van 35.060 m², bestaande uit 79 winkelunits en parkeergelegenheid voor 1.500 auto’s. Het winkelcentrum wordt gekenmerkt door een Albert Heijn en Lidl supermarkt, met andere huurders waaronder Action, JYSK, C&A en BCC. De locatie ligt gunstig naast een belangrijke snelweg en is gemakkelijk bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer.

Mitiska REIM wil Makado Beek in het kader van haar “value-add” investeringsstrategie herpositioneren als een regionaal convenience center voor de dagelijkse en wekelijkse boodschappen. In overeenstemming met de ESG-strategie van Mitiska REIM worden actieplannen opgesteld om de CO²-uitstoot te verminderen, hernieuwbare energie ter plaatse te maximaliseren door de installatie van zonnepanelen op het dak van het complex, en een BREEAM-rating te behalen. Mitiska REIM heeft dan ook bankfinanciering voor het project verzekerd in de vorm van een green loan.

Bram Thomas, Mitiska REIM’s Managing Director voor België, Nederland en Frankrijk, zei: “De overname van Makado Beek is een belangrijke toevoeging aan onze portefeuille in Nederland, naast onze twee bestaande winkelcentra in Arnhem, en illustreert eens te meer ons vermogen om waardecreatie te identificeren en te realiseren in een veerkrachtig segment binnen de retail. Wij zien in Nederland een belangrijke kans voor onze convenience real estate aanpak, nu consumenten steeds meer tijdsgebonden zijn en daarom steeds meer op zoek zijn naar convenience en efficiëntie bij het winkelen en de toegang tot diensten.”

De acquisitie van Makado Beek is tot stand gekomen in samenwerking met CBRE. Mitiska REIM werd geadviseerd door Stibbe en Quist Geuze Meijeren (QGM). Syntrus Achmea werd geadviseerd door Houthoff en Colliers.

“Wij zijn trots deze transactie te hebben mogen begeleiden,” zegt Alexandra Rosian, Associate Director Capital Markets bij Colliers. “Makado Beek is qua beleggingsvolume het grootste winkelcentrum dat in de afgelopen 2,5 jaar in Nederland is verkocht. Deze transactie getuigt van de hernieuwde interesse van buitenlandse beleggers in Nederlands winkelvastgoed.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?