Nederlandse zonnepanelenfabrikant opent productielocatie in Weert

0

De Eindhovense scale-up Solarge opent een fabriek in het Limburgse Weert. Hier gaan ze circulaire zonnepanelen produceren. Het bedrijf huurt 7.200 m² bedrijfsruimte en 500 m² kantoorruimte aan de Marconilaan 8.

Solarge heeft een lichtgewicht zonnepaneel ontworpen dat alle daken kunnen dragen, waardoor er een enorme oppervlakte beschikbaar komt bovenop bijvoorbeeld logistieke hallen. Volgend jaar verwacht Solarge al honderdduizend zonnepanelen vanuit Weert te kunnen produceren. Dat is baanbrekend, want nu reizen vrijwel alle zonnepanelen duizenden kilometers vanuit China en zijn zij bovendien verre van circulair.

Solarge heeft plannen om internationaal uit te breiden. Daarvoor moet eerst de fabriek in Weert volledig in bedrijf zijn. Er zullen uiteindelijk honderd medewerkers op deze locatie gaan werken.

“Deze locatie is interessant voor Solarge vanwege de link met Eindhoven en het uitgebreide netwerk van high tech bedrijven in deze regio,” licht Bart Sars van Colliers toe. “Wij zijn trots op deze transactie, omdat we als duurzame adviseur niet alleen bedrijven willen ondersteunen bij het verduurzamen van hun huisvesting maar ook de bedrijven een onderkomen willen bieden die deze verduurzaming mogelijk maken.”

Colliers trad op namens Solarge. Dwars Makelaars adviseerde de verhuurder Spitters Vastgoed in dit traject.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?