Multi Corporation rondt management buy-out af

0

Multi Corporation, een van de grootste commerciële asset management bedrijven in Europa, kondigt vandaag de afronding aan van een management buy-out van door Blackstone beheerde fondsen.

Met deze transactie is Multi Corporation overgenomen door Elmar Schoonbrood en Steven Poelman, twee ervaren huidige directieleden en Co-CEO’s. Elmar is sinds kort voltijds lid van de Raad van Bestuur en zal samen met Steven de plannen voor het bedrijf verder uitwerken. Het bedrijf zal partnerschappen aangaan met bestaande en nieuwe klanten en haar diensten uitbreiden naar andere asset classes.

Op dit moment beheert Multi meer dan 80 gebouwen in 13 landen in Europa en verwelkomt meer dan 400 miljoen klanten per jaar, die naar schatting € 4 miljard uitgeven in meer dan 6.000 winkels, restaurants en vrijetijdsvoorzieningen. Tot de belangrijkste huurders behoren Inditex, Primark, C&A, H&M en Carrefour.

Elmar Schoonbrood, Co-CEO van Multi Corporation, verklaarde: “Multi is uniek in die zin dat wij klanten een betrouwbare en onafhankelijke operationele partner kunnen bieden in de gehele Europese retailsector. Onze dienstverlening strekt zich uit van sourcing, underwriting en managing, tot het ontwikkelen en herontwikkelen van retail en andere asset classes. Ik kijk uit naar de samenwerking met Steven om onze nieuwe visie voor het bedrijf te realiseren”.

Steven Poelman, Co-CEO van Multi Corporation, voegt toe: “Wij zijn verheugd over deze transactie en de mogelijkheden om het bedrijf verder te ontwikkelen. Multi is een toonaangevende vastgoed- en asset manager met directe relaties met de 6.000 huurders in onze portefeuille, wat ons een concurrentievoordeel geeft ten opzichte van onze collega’s. Onze in-house architectonische ontwerp- en technische teams stellen ons in staat om complexe winkelcentra te renoveren en winkel- en kantoorpanden om te bouwen naar residentieel gebruik.”

Adam Shah, Head of Real Estate Asset Management Europe bij Blackstone, zegt hierover: “Multi is een uniek, pan-Europees bedrijf dat beschikt over een indrukwekkende geschiedenis, sterke fundamenten, een uitgebreid klantenbestand en een uitstekend managementteam. Nu het bedrijf aan dit nieuwe hoofdstuk begint, kijken we ernaar uit om onze relatie met Multi voort te zetten en zijn we enthousiast om getuige te zijn van het toekomstige succes van Multi.”

Over Multi
Multi Corporation is het toonaangevende pan-Europese platform voor geïntegreerde diensten op het gebied van vastgoedbeheer. Sinds de oprichting in 1982 heeft het bedrijf meer dan 200 mixed-use projecten opgeleverd met een totaal BVO van meer dan 5 miljoen m², met een asset value van bijna 13 miljard Euro en het winnen van meer dan 200 industrie awards. Multi beheert nu meer dan 80 gebouwen in heel Europa en verwelkomt meer dan 400 miljoen klanten per jaar, die naar schatting 4 miljard euro uitgeven in meer dan 6.000 winkels, restaurants en vrijetijdsvoorzieningen. Multi biedt een volledig spectrum van diensten aan, waaronder actief asset en property management, winkelcentrum operations, herontwikkeling en renovatie, leasing, legal en compliance. Dankzij Multi’s diepgaande kennis van retailers, investeerders, bezoekers en lokale markten, beschermen en stimuleren wij de waarde van activa in elke fase. Multi’s brede financiële, commerciële en technische expertise heeft ons in

staat gesteld om in de loop der jaren beter te presteren dan de industrie in termen van bezettingsgraad, netto huurinkomsten en state-of-the-art marketing. Multi beheert actief activa in 13 landen: Nederland, waar het hoofdkantoor is gevestigd, België, Duitsland, Hongarije, Italië, Letland, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, Zwitserland, Turkije en Oekraïne. Zie: www.multi.eu

Over Blackstone
Blackstone is ’s werelds grootste beheerder van alternatieve activa. Wij streven ernaar een positieve economische impact en langetermijnwaarde te creëren voor onze investeerders, de bedrijven waarin we investeren en de gemeenschappen waarin we werken. We doen dit door buitengewone mensen en flexibel kapitaal in te zetten om bedrijven te helpen problemen op te lossen. Ons beheerd vermogen van $ 881 miljard omvat beleggingsvehikels die gericht zijn op private equity, vastgoed, overheidsschuld en -aandelen, infrastructuur, biowetenschappen, groeiaandelen, non-investment grade krediet, reële activa en secundaire fondsen, en dat alles op wereldwijde basis. Meer informatie is beschikbaar op www.blackstone.com.

Bestuursbiografieën:
Elmar Schoonbrood werd in juni 2021 benoemd tot bestuurslid van Multi Corporation en trad in maart 2022 fulltime toe tot het bestuur en werd Co-CEO. Hij heeft meer dan 17 jaar ervaring in de Europese vastgoed- en vastgoedschuldsector. Voorheen was hij Managing Director bij Blackstone in Londen, waar hij de Europese en Turkse retailbeleggingen van Blackstone beheerde.

Voordat hij in 2014 bij Blackstone in dienst trad, leidde Elmar het Europese non-performing loan workout team bij Oaktree Capital Management en daarvoor leidde hij het Europese loan workout team bij Morgan Stanley (CMBS Special Servicing). Daarnaast werkte Elmar in verschillende vastgoed- en structured finance-functies bij Credit Suisse, Fitch Ratings en IPD. Alle functies waren gevestigd in Londen. Elmar heeft een MA in Real Estate van Kingston University en een BA in Business Administration van Fontys Hogeschool voor Toegepaste Wetenschappen.

Steven Poelman heeft meer dan 20 jaar ervaring in de Europese retail-vastgoedsector. Hij werkte bij Multi van 2002 tot 2006, in welke periode hij Multi Turkije opzette. Daarna stapte hij over naar Redevco waar hij een winkelcentrumportefeuille ontwikkelde, die later werd verkocht aan Blackstone. Hij kwam in 2013 terug bij Multi als Managing Director en werd in 2016 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur.

Voordat hij bij Multi kwam, werkte Steven bij Arthur Andersen en Deloitte. Hij is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (MSc Bedrijfseconomie) in 1997 en aan de Katholieke Universiteit Brabant (MSc Accountancy) in 2002.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?