BMO Real Estate Partners lanceert Europees vastgoedfonds, eerste aankoop in Den Haag

0

BMO Real Estate Partners (BMO REP), de Europese vastgoedbeleggings- van vermogensbeheerder BMO GAM (EMEA), heeft een nieuw vastgoedfonds gelanceerd dat meteen een eerste aankoop heeft gedaan in Den Haag.

Het BMO Europe Residential FCP-RAIF (BMO Europe Residential Fund) heeft een SFDR Artikel-8 label. Het is de bedoeling dat het fonds voor een bedrag van 800 miljoen euro gaat beleggen in betaalbare woningen en seniorenwoningen in Nederlandse, Duitse, Franse, Oostenrijkse, Italiaanse en Spaanse grootstedelijke gebieden.

De eerste aankoop van het fonds is een 5600 m² groot appartementencomplex aan de Paviljoensgracht 1-3 in Den Haag. Het zes verdiepingen pand werd in 1983 gebouwd voor kantoorgebruik en werd de afgelopen twee jaar gedeeltelijk omgebouwd tot zestig studio’s en éénkamerappartementen met in totaal meer dan 3050 m² aan woonruimte. De begane grond en de eerste verdieping zijn nog steeds kantoorruimte en langlopend verhuurd aan de gemeente Den Haag. Het pand beschikt over 51 ondergrondse parkeerplekken.

Iris Schöberl, hoofd institutionele klanten bij BMO Real Estate Partners: “We hebben met het appartementencomplex meteen de hoofdprijs binnengehaald. Den Haag is een stad met internationale allure. De manier waarop dit pand nu wordt gebruikt, is een voorbeeld voor veel andere gebouwen. Op de langere termijn kunnen ook andere delen van het gebouw worden omgezet naar appartementen waardoor de waarde verder kan worden verhoogd.”

Ian Kelley, managing director, hoofd van onder andere de Benelux bij BMO REP: “Het pand ligt in het centrum van Den Haag op loopafstand van de belangrijkste winkelstraat en op steenworp afstand van de belangrijkste toegangswegen en het openbaar vervoer.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?