Arvato Supply Chain Solutions breidt distributiecentrum in Venray verder uit

0

Uitbreiding voor langdurige klant Victron Energy.

Arvato Supply Chain Solutions heeft zijn distributiecentrum in Venray uitgebreid tot een totaal van ongeveer 12,000 vierkante meter en heeft het nu officieel in gebruik genomen. De nieuwe module, die daar in de afgelopen 4 maanden werd gebouwd, is bestemd voor de voortdurend groeiende activiteiten van klant Victron Energy. Arvato verzorgt al sinds 2015 de logistiek en fulfillment in Venray voor het bedrijf, dat apparatuur voor autonome energieopwekking en zonnesystemen voor uiteenlopende industrieën produceert. Met de uitbreiding van bijna 25 procent is extra capaciteit gecreëerd voor de zwaargewicht producten van de klant.

Onlangs heeft het bedrijf zijn contract met Arvato Supply Chain Solutions verlengd tot 2027. “Voor ons is de verlenging met vijf jaar een blijk van vertrouwen in het eerdere partnership”, benadrukt Martijn Nielen, Managing Director bij Arvato Supply Chain Solutions in Nederland. “Dit is geen vanzelfsprekendheid in de logistieke markt.” Met de huidige uitbreiding van het distributiecentrum, dat is gevestigd in een bedrijventerrein op ongeveer 25 kilometer van Venlo en direct aan de A73, houdt Arvato Supply Chain Solutions rekening met de enorme groei van Victron Energy. Het Nederlandse bedrijf, met hoofdkantoor in Almere-Haven, is een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van componenten voor autonome stroomopwekking voor voertuigen en de mobiele maritieme sector, evenals voor stationaire netgekoppelde en netonafhankelijke zonne-energiesystemen. In Venray worden opslag- en transportdiensten geleverd voor de B2B-activiteiten van de klant, die voornamelijk gericht zijn op de economische regio EMEA. “Een bijzonder kenmerk van het contract is dat Victron Energy een bijzonder groot aantal zware producten in zijn portfolio heeft, die speciale eisen stellen aan warehousing”, legt Martijn Nielen uit. “Daarom hebben we bij de uitbreiding ook gekozen voor de innovatieve heftechnologie van TAWI, die de handling veel eenvoudiger maakt.” Daarnaast werd de nieuwe module uitgerust met een in-rack sprinklersysteem dat speciaal ontworpen is voor gevaarlijke goederen. De site telt momenteel 50 werknemers, een aantal dat naar verwachting de komende maanden zal toenemen.

“De nieuwe module is een welkome uitbreiding om onze groei op te vangen”, zegt Matthijs Vader, Managing Director bij Victron Energy. “De uitbreiding is een maand eerder dan gepland in gebruik genomen, waarmee de leidende rol van Arvato als fulfillment partner op indrukwekkende wijze wordt onderstreept.”

Over Arvato Supply Chain Solutions:
Arvato Supply Chain Solutions is een innovatieve en internationaal toonaangevende dienstverlener op het gebied van supply chain management en e-commerce. Partners komen samen met specialisten uit de industrie op het gebied van Telecommunication, Tech, Corporate Information Management, Healthcare, Consumer Products en Publisher. Zo’n 16.000 medewerkers werken samen om wereldwijd praktische en relevante oplossingen en diensten aan te bieden. Met behulp van de nieuwste digitale technologie ontwikkelt, exploiteert en optimaliseert Arvato complexe wereldwijde supply chains en e-commerce platforms, als de strategische groeipartner voor zijn klanten. Arvato combineert de knowhow van zijn medewerkers met de juiste technologie en passende bedrijfsprocessen om de productiviteit en prestaties van zijn partners meetbaar te verhogen.

Arvato Supply Chain Solutions is onderdeel van Arvato, een toonaangevende internationale dienstverlener met meer dan 80.000 medewerkers in bijna 40 landen. Arvato is een divisie van Bertelsmann.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?