Koopwoningen in februari ruim 20 procent duurder

0

Bestaande koopwoningen waren in februari 20,2 procent duurder dan een jaar eerder. De prijsstijging is wat kleiner dan een maand eerder, toen met 21,1 procent de grootste prijsstijging sinds de start van de statistiek in 1995 werd genoteerd. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

De prijsindex bestaande koopwoningen is één van de inflatie-indicatoren die is opgenomen in het prijzendashboard.

Stijgende trend prijzen koopwoningen
In juni 2013 bereikten de prijzen van koopwoningen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in februari 91,7 procent hoger.

Minder transacties bestaande koopwoningen in februari
Het Kadaster maakte bekend dat het in februari 14.037 woningtransacties registreerde. Dat is bijna 17 procent minder dan een jaar eerder. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn 28.090 woningen verkocht, ruim 32 procent minder dan in dezelfde periode van 2021.

Bijna 2 weken geleden publiceerde het CBS het verdiepende artikel Achtergrond bij de huizenprijsstijgingen vanaf 2013. Hierin wordt de ontwikkeling van de woningmarkt besproken aan de hand van diverse CBS-statistieken.

Prijsinformatie naar regio en woningtype publiceert het CBS eenmaal per kwartaal. De eerstvolgende kwartaaluitkomsten komen op 22 april beschikbaar

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?