LaSalle Investment Management verhuurt kantoorruimte Groot Willemsplein

0

LaSalle Investment Management verhuurt 6.500 m² in Groot Willemsplein aan de Gedempte Zalmhaven 7.

Het gebouw Groot Willemsplein ligt aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Het voormalige pakhuis uit 1941 doet nu dienst als modern en duurzaam kantoorgebouw. De locatie wordt verhuurt aan de Gemeente Rotterdam. Gemeente Rotterdam krijgt hier haar eigen entree en daarmee eigen opgang naar 4 bovengelegen verdiepingen. De locatie dient als vervanging van de gemeentelijke locatie aan de Schiedamsedijk 95.

De locatie is in 2013 volledig duurzaam gerenoveerd. Bij deze transformatie zijn drie nieuwe verdiepingen toegevoegd met een transparante constructie. Het gebouw heeft tevens een BREEAM-certificering very good mede dankzij de daktuin, waar regenwater wordt gebufferd, alsmede door de aanwezigheid van een WKO installatie. Eind 2023 verwacht de gemeente Rotterdam haar intrek in de locatie te kunnen nemen. De binnenzijde van het gebouw wordt eerst geschikt gemaakt voor de geplande dienstverlening op deze locatie.

CBRE adviseerde verhuurder LaSalle Investment Management in deze transactie.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?