Gemeente Delft en Plaza Resident Services slaan handen ineen voor opvang Oekraïense vluchtelingen

0

De gemeubileerde woningen zijn per direct beschikbaar voor Oekraïense vluchtelingen. Aangezien de Pauwmolen een jongerenwooncomplex is zal de gemeente Delft zorgdragen dat de geplaatste vluchtelingen passen binnen het wooncomplex, zoals alleenstaanden of stellen met een leeftijd tot 40 jaar.

Patrick Dillen, directeur Property Management Nederland, legt uit: ‘Net als iedereen zien wij ook de hartverscheurende beelden uit Oekraïne, en willen wij graag ons steentje bijdragen. Aangezien wij als beheerder van verschillende wooncomplexen in Nederland in de unieke situatie zitten dat we direct onderdak kunnen bieden aan een aantal vluchtelingen, zijn we blij dat we samen met de gemeente Delft tot deze oplossing gekomen zijn. We hopen natuurlijk dat deze opvang slechts van korte duur hoeft te zijn, maar indien nodig kunnen we de komende maanden op deze manier in ieder geval onderdak geven aan enkele vluchtelingen.’

Inmiddels zijn de eerste Oekraïense vluchtelingen al in het wooncomplex in Delft aangekomen. Zij worden niet alleen geholpen met een tijdelijke woning, maar Plaza Resident Services zal ook zorgen voor een voedselpakket voor de eerste dagen en een linnen- en keukenpakket voor de vluchtelingen die hun intrek doen in een van de gemeubileerde appartementen. Daarnaast worden de bewoners van de verschillende Plaza Resident Services complexen in Nederland actief betrokken bij initiatieven om kleding, voedsel of andere hulp te bieden aan de Oekraïense vluchtelingen in Delft of op andere locaties in Nederland.

Share.

Comments are closed.