Urban Fabric sluit anterieure overeenkomst met gemeente Wormerland

0

Urban Fabric Development heeft op 10 maart 2022 een anterieure overeenkomst gesloten met gemeente Wormerland voor de herontwikkeling van Veerdijk 44. Het gebouw, gelegen aan de historische Zaanwand in Wormer, krijgt een mix van luxe koopwoningen, kleinere vrije sectorwoningen en appartementen voor sociale huur.

Wethouder Rob Berkhout, verantwoordelijk voor Ruimtelijke ordening binnen gemeente Wormerland, zette afgelopen donderdag zijn handtekening onder de anterieure overeenkomst en is blij deze herontwikkeling. “In Zaanstreek/Waterland zijn ca. 12.760 woningen nodig tot 2025. Er ligt een verdichtingsopgave voor ons in het verschiet en deze herontwikkeling aan de Veerdijk past binnen de omgevingsvisie van Wormerland”, aldus Berkhout.

De gemeente streeft naar gemêleerde wijken, divers als het gaat om woningtypen, bewoners en voorzieningen. “De herontwikkeling van Veerdijk 44 gaat een gezonde mix van kleine en grote woningen worden. Vrije sector én sociaal. De commerciële ruimtes bieden gelegenheid om voorzieningen voor de buurt te realiseren, bijvoorbeeld initiatieven met een dagfunctie. Daarmee dragen we bij aan een gedifferentieerde wijk.”

Gemeente Wormerland zet voor de historische Zaanwand in op ‘stedelijk en industrieel’. “Langs de Zaan mag stedelijker worden gebouwd”, geeft Jan Thijs Klaassen, projectontwikkelaar bij Urban Fabric Development, aan. “Dat is ook wat wij in gedachten hebben voor de kavel op de Veerdijk. En tegelijkertijd willen we aansluiting zoeken bij de historische pakhuisbebouwing die zo kenmerkend is voor dit deel van de Zaan. Naast het cultuurhistorische karakter van deze plek heeft deze locatie nog andere waardevolle ruimtelijke kwaliteiten, zoals het zicht op de Zaan en de nabijheid van natuurgebied Het Zwet. Dat maakt de Veerdijk echt een uitzonderlijke plek om te wonen en te werken.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?